Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Roberta Rodrigesa “Mačetes” dubultseanss

Easyget.lv, 22.10.2013. 08:53

25. oktobrī Rīgas kinoteātrī “Kino Citadele” režisora, scenārista un producenta Roberta Rodrigesa (“Desperado”, “No krēslas līdz rītausmai”, “Grēku pilsēta” u.c.) jaunākās filmas “Mačete nogalina” (“Machete Kills”) iznākšanai par godu tiek rīkots īpašs pasākums.
Roberta Rodrigesa “Mačetes” dubultseanss

Mačete uz lielajiem ekrāniem debitēja kā reālajā dzīvē neeksistējošas filmas varonis. Roberta Rodrigesa un viņa drauga, kulta filmu veidotāja Kventina Tarantino 2007.gada kinoprojektam “Grindhouse” tika uzņemti vairāki viltus reklāmas rullīši, no kuriem viens bija par meksikāņu slepeno aģentu ar segvārdu Mačete. Šis reklāmas rullītis kļuva par sensāciju, tādēļ Rodrigess attīstīja “Mačetes” projektu, līdz 2010.gadā pirmizrādi piedzīvoja filma “Mačete” (“Machete”), kas ieturēta režisora darbu labākajās tradīcijās – ar viņa daiļradei un Tarantino filmām raksturīgo melno humoru, asinīm un kino citātiem.

Režisora Roberta Rodrigesa kulta filmas turpinājumā piedalās vēl iespaidīgāks aktieru ansamblis par tās oriģinālu. Titullomā atgriežas 69.gadus vecais aktieris Denijs Treho, bet viņam līdzās redzamas tādas kinozvaigznes kā Džesika Alba, Sofija Vergara, Čārlijs Šīns, Antonio Banderass, Mels Gibsons, Mišela Rodrigeza, popzvaigzne Lady Gaga un citi. Jaunajā filmā par Mačetes piedzīvojumiem pats ASV prezidents meksikāņu slepeno aģentu nolīgst misijai, kura parastam mirstīgajam nebūtu pa spēkam. Lai noķertu traku revolucionāru un ekscentrisku miljardieri, kurš tirgojas ar ieročiem un lolo sapni uzsākt postošu karu, Mačete dodas uz savu dzimteni Meksiku.

Latvijas vadošie filmu blogeri, kuru pasākumi ir iemantojuši popularitāti, aicina uz filmas “Mačete nogalina” pirmizrādes seansu, kurā tiks demonstrētas abas “Mačetes” filmas, bet pirms seansa notiks izglītojoša un izklaidējoša prezentācija par Rodrigesu, viņa daiļradi un citām kulta filmām, kā arī būs iespēja piedalīties konkursos. Dubultseanss notiks 25.oktobrī kinoteātrī “Kino Citadele” un sākums - plkst. 18:00. Tajā tiks demonstrētas abas filmas - 2010.gada lente “Mačete”, kā arī jaunā filma “Mačete nogalina”, kas nupat piedzīvoja pirmizrādi ASV kinoteātros.

Filmas “Mačete nogalina” regulārie seansi tiek demonstrēti no 1.novembra. Filmas vecuma cenzs ir 16+ (līdz 16 gadu vecumam neiesaka).

Informācija par kino blogeriem: http://on.fb.me/1eUeEQI

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV