Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ogrē notiks foto seminārs „Egona Spura ceļš”

Easyget.lv, 23.10.2013. 12:46

Sestdien, 26.oktobrī, Ogrē notiks fotogrāfijai veltīts seminārs „Egona Spura ceļš.” Šīgada tēma - Portrets.

Seminārs notiek jau piekto reizi un paredzēts plašai auditorijai. To plāno apmeklēt ne tikai foto interesenti no visas Latvijas, bet arī viesi no Baltijas valstīm, Zviedrijas un Krievijas.

Semināra pirmajā daļā savus darbus rādīs pazīstami Baltijas valstu fotogrāfi- Andrejs Grants, Kaupo Kikkas (Igaunija), Romualds Požerskis (Lietuva). Diskusijā par tēmu „Portreta fotogrāfija” kopā ar minētajiem autoriem piedalīsies arī Inta Ruka. Semināra otrajā daļā - "Foto maratons" šogad uzstāsies jauni un mazāk zināmi autori- Māris Maskalāns, Juris Justs, Guntis Pilsētnieks, Egils Helmanis, Harijs Daina Liepiņš, Gundars Rutkis, Leena Gustovska, Ieva Epnere. Semināra noslēgumā- balvu pasniegšana un fotogrāfu tikšanās neformālā gaisotnē.

Egons Spuris (1931-1990) ir vienīgais fotogrāfs, kura daiļrade - melnbalto fotogrāfiju sērija „Rīgas proletāriešu rajoni 19.gs.beigas, 20.gs. sākums” iekļauta Latvijas Kultūras kanonā kā izcils Latvijas fotomākslas sasniegums. No 1975.- 1989.gadam viņš ir foto kluba „Ogre” mākslinieciskais vadītājs

Oktobrī Ogrē notiek „Foto Dienas. Ogre 2013”. To ietvaros iedzīvotājiem un pilsētas viesiem tiek piedāvātas arī vairākas foto izstādes un praktiskas darbnīcas. Seminārs „E.Spura ceļš” notiks Ogres Mūzikas skolā, Brīvības ielā 50, no plkst.10.00. Pasākumus rīko foto klubs „Ogre”, atbalsta Ogres Novada pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV