Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Diskusija par kultūru kā valstiskās apziņas veidotāju

Easyget.lv, 24.10.2013. 13:49

Trešdien, 30. oktobrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks pasākums „Nacionālais mīts šodien” – saruna par literatūras un citu mākslu lomu valstiskās apziņas veidošanā 21. gadsimta Latvijā, informē muzeja pārstāve Maija Treile.
Diskusija par kultūru kā valstiskās apziņas veidotāju

Pasākumā kino producents Andrejs Ēķis stāstīs par jaunākajām iecerēm kino valodā atspoguļot tautas varonīgo pagātni un šādas tēmas nepieciešamību kino. Viens no nupat iznākušā romāna „Trīs zvaigznes” autoriem Valdis Rūmnieks dalīsies pārdomās par Latvijas vēstures atdzīvināšanu izcilām personībām veltītos biogrāfiskajos romānos. Jaunākās paaudzes viedokli par patriotismu šodienas sabiedrībā un literatūrā paudīs dzejnieks Jānis Vādons. Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas deputāte Ināra Mūrniece runās par valsts lomu nacionāla mīta uzturēšanā un valstiskās apziņas veidošanā visā sabiedrībā.

Nacionālās valsts ideju radīja dzejnieki. Arī valsts nosargāšanā un atjaunošanā aktīvi piedalījās dzejnieki un citi kultūras cilvēki. Kā šodienas literatūra un citi mākslas veidi piedalās valstiskajā audzināšanā? Vai valsts mīta uzturēšanai būtu nepieciešams īpašs valsts atbalsts un programma, vai varbūt visu atstāt pašplūsmā? Vai sabiedrībā kaut kas mainās, ienākot jaunai paaudzei – jau neatkarības laika bērniem?

Diskusiju vadīs Māra Eņģele, RMM. Ikviens sarīkojuma apmeklētājs aicināts iesaistīties sarunā.
Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst. 17:30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50 (2,13 EUR); pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (1,42 EUR); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1 (1,42 EUR). Biļetes cenā iekļauts izstāžu apmeklējums. Vietu skaits zālē ierobežots.

Foto: Pļaujas svētki Koknesē 1935. gada 13. oktobrī. Režisors un scenogrāfs Jānis Muncis. Foto no RMM krājuma

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV