Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Štutgartē atklāta latviešu mākslinieku darbu izstāde

Easyget.lv, 25.10.2013. 17:32

Līdz 15. novembrim Vācijas pilsētā Štutgartē apskatāma latviešu mākslinieku darbu izstāde - Starptautiskā Sirlinas mākslas centra (Syrlin-Kunstverein) un Agijas Sūnas mākslas galerijas sadarbības projekta pirmā izpausme.
Štutgartē atklāta latviešu mākslinieku darbu izstāde

Galerijas:

Kā atzīmēja atklāšanas notikuma apmeklētāji, latviešu mākslas darbi Štutgartē sen nav redzēti, tādēļ izsauc apbrīnu par augsto latviešu mākslas profesionalitāti.

Izstādes atklāšanā mākslas kritiķe Taņa Mīlbreta (Tanja Mühlbrett MA) klātesošo uzmanību pievērsa katra mākslinieka radošajam rokrakstam un izteica savu mākslas darbu vērtējumu, izceļot īpašo un atšķirīgo.

Taņa Mīlbreta īsi iepazīstināja ar Latvijas valsts vēsturi, kultūru, mākslas attīstības gaitu un iespējām, kontekstā ar apkārt esošo.

Starptautiskā Sirlinas mākslas centra vadītājs Volfgangs Vundertlihs (Wolfgang Wunderlich) ir gandarīts par galerijas vēlmi sadarboties un ierašanos Štugartē. Sirlinas mākslas centrs organizē starptautiskas izstādes un rezidenču darbnīcas Itālijā, ASV, Dienvidslāvijā, Polijā, Krievijā.

Izstādē Štutgartē ar darbiem pārstāvēti mākslinieki Valdis Bušs, Sigita Daugule, Mētra Drulle, Edvards Grūbe, Bārbala Gulbe, Madara Gulbis, Mārīte Kluša, Pēteris Sidars, Taņa Semane, Jānis Ziņģītis.

Foto: Izstādes atklāšana. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV