Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Zviedru mākslinieks Matiass Kristersons aicina uz performanci

Easyget.lv, 29.10.2013. 10:26

Zviedu mākslinieks Matiass Kristersons, noslēdzot savu viesošanos Rīgā, piektdien, 1. novembrī, Kaņepes Kultūras centrā sniegs performanci ”Ikreiz, kad atveru muti, no tās nāk ūdens. Tas apgrūtina runāšanu”, informē biedrības Orbīta projektu vadītāja Inga Bodnarjuka.
Zviedru mākslinieks Matiass Kristersons aicina uz performanci

Matiass Kristersons (Mathias Kristersson, 1979) brīvi strādā ar dažādiem medijiem - skaņu, performanci, skulptūrām, instalācijām, tekstu un video. Tematiski Kristersona darbi bieži vien ir saistīti ar valodu, runājot gan par eksistenciāliem, gan politiskiem jautājumiem attiecībā uz laiku, sabrukumu, dekonstrukciju un komunikāciju.

Kristersona iepriekš uzstājies un viņa darbi demonstrēti tādās vietās, kā Moderna Museet Malmē, Bonniers Konsthall Stokholmā, Rio Bravo un New Shelter Plan Kopenhāgenā, The Green Lantern Gallery Čikāgā un 1A Space Honkongā.

Rīgā Matiass Kristersons ieradās 4.oktobrī, Jevgēnija Pastora rezidences ietvaros, lai piedalītos Eiropas kultūras galvaspilsētas projektā ”Rīgas dzejas karte”. Mākslinieks gandrīz mēnesi uzturas Rīgā, pētot pilsētu, kontaktējoties ar vietējiem iedzīvotājiem un meklējot idejas kāda īpaša mākslas projekta radīšanai. M.Kristersona Rīgai veltīto mākslas darbu plānots demonstrēt 2014.gada februārī.

”Rīgas dzejas karte” ir tekstgrupas ”Orbīta” ilgtermiņa projekts, kas ar nodibinājuma Rīga 2014 starpniecību tika aizsākts 2012.gada pavasarī un noslēgsies 2014.gada novembrī. Dzejas karte apvieno dzejniekus un jaunos mediju māksliniekus no Latvijas un citām Eiropas valstīm.

Matiasa Kristersona performance (oriģinālais nosaukums ”Every time I open my mouth water comes out. It makes it difficult for me to speak”) notiks 1.novembrī plkst. 20.00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, Rīgā. Performance notiks angļu valodā.

Plašāk informācija par mākslinieku un viņa darbiem pieejama interneta vietnē http://mathiaskristersson.com.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV