Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Septiņas veiksmīgākās mūziklu ekranizācijas

Easyget.lv, 29.10.2013. 14:08

Mūzikli kinofilmās tiek iemūžināti kopš 1926. gada. Līdz ar pirmo muzikālo filmu “Džeza dziedātājs” strauji sākas mūziklu ēra, veicinot ne tikai komerciāli veiksmīgu filmu, bet arī visu iemīļotu kino zvaigžņu dzimšanu.
Septiņas veiksmīgākās mūziklu ekranizācijas

Piedāvājam pasaulē veiksmīgāko mūziklu ekranizāciju TOP 7.

“Vidusskolas mūzikls” (2006)

Enerģiski priekšnesumi, romantisks mīlas stāsts un aizkustinoša mūzika - filma “Vidusskolas mūzikls” iekaroja miljoniem skatītāju sirdis, kļūstot par veiksmīgāko Disneja kanāla producēto filmu. Filmas pirmizrādi noskatījušies 7,7 miljoni skatītāju.

Filmas centrā ir divu jauniešu liktenīgā satikšanās un mīlestības. Trojs un Gabriela pirmoreiz satiekas ziemas brīvdienās, kad kādā ballītē abi tiek piespiesti dziedāt kopā. Viņi necer viens otru satikt vēlreiz, taču liktenis ir sagatavojis abiem pārsteigumu – Gabriela tiek pārcelta uz citu skolu, kur atkal sastop Troju. Būdami diezgan atšķirīgi – viņš ir basketbolists, skolas zvaigzne, viņa ir zinātniskā kluba prezidente –, abi kopā nolemj piedalīties aktieru atlasē mūziklam, kas maina visu.

Uzskatīta par mūsdienīgu “Romeo un Džuljietas” versiju, filma “Vidusskolas mūzikls” aizrauj ar krāšņiem priekšnesumiem un skaistām dziesmām. Jāatzīmē, ka filmas mūzikas albums kļuvis par visizpārdotāko albumu 2006.gadā.

Oriģinālais nosaukums: "High school musical", režisors Kenijs Ortega.

http://www.imdb.com/title/tt0475293/

“Mamma Mia” (2008)

Filma, kas tapusi, iedvesmojoties no slavenās zviedru grupas ABBA dziesmām, aizraus skatītājus ar dzirkstošu humoru, krāšņu romantiku, īstu draudzību, aizmirstām mīlestības jūtām un skaistām dziesmām.

Balstīta uz 1999. gada Brovdejas mūzikla ar tādu pašu nosaukumu, “Mamma Mia” stāsta par Donnu, kura ir nelielas viesnīcas īpašniece kādā no Grieķijas salām. Donna gatavojas izdot pie vīra savu apburošo meitu Sofiju. Tā kā Donna audzinājusi meitu viena, Sofija nekad nav pazinusi savu tēvu. Bet kā jebkura meitene, arī Sofija sapņo, ka pie altāra viņu vedīs viņas tēvs. Cerot noskaidrot patiesību, Sofija uzaicinājusi uz kāzām trīs senus Donnas draugus, par kuriem uzzinājusi no mātes jaunības dienasgrāmatas.

“Mamma Mia” caur krāšņi muzikāliem priekšnesumiem piedāvā saulaini vasarīgu noskaņu. Filmas nepārprotamā panākumu atslēga ir populārās grupas ABBA smeldzīgās un neaizmirstamās dziesmas - sākot no aizraujošās “Dancing Queen” līdz emocionālajai “Lay All Your Love on Me”. Slavenās zviedru grupas dziesmas vēsta par ģimeni un mīlestību.

Oriģinālais nosaukums: "Mamma Mia", režisors Filids Loids.

http://www.imdb.com/title/tt0795421/

“Sapņu meitenes” (2006)

Muzikālā drāma, kuras pamatā ir tāda paša nosaukuma Brodvejas mūzikls, ir iekarojusi miljoniem skatītāju sirdis, kļūstot par divu Oskaru laureāti. Ar apburošo balsu īpašniecēm – Bejonsī Noilzu, Dženiferi Hadsoni un Aniku Noni Rouzu “Sapņu meitenes” iekarojušas ne tikai kino ekrānus visā pasaulē, bet arī dziesmu topus.

Filmas darbība norisinās Deitrotā 60.gados, kad dzimst jauns mūzikas stils. “Sapņu meitenes” - Dīna Džounsa, Lorela Robinsone un Efija Vaita dzied par dzīves sāpēm, aizskarot klausītāju dvēseles dziļakās dzīles. Meitenes pamana Kērtiss Teilors, vienkāršs automašīnu pārdevējs, kurš meklē iespēju iekļūt mūzikas biznesā. Ar meiteņu trio palīdzību viņš sāk savu sapni īstenot. “Sapņu meitenes” strauji iekaro slavas virsotnes, pamazām apjaušot, ka iespējams slavas cena ir parāk augsta.

Aizkustinoša un emocijām bagāta filma “Sapņu meitenes” sniedz baudījumu ne tikai acīm, bet arī ausīm.

Oriģinālais nosaukums: "Dreamgirls", režisors Bils Kondons.

http://www.imdb.com/title/tt0443489/

“Matu laka” (2007)

Ieguvusi trīs Zelta Globusus, muzikālā filma “Matu laka” ir enerģiska un izklaidējoša versija 2002. gada Brodvejas mūziklam ar tādu pašu nosaukumu. Filma stāsta par sešdesmitajiem gadiem ASV – laiku, kad pārmaiņas pārņēma kultūru un visu sabiedrību kopumā.

Treisija Tērnblada ir liela izmēra meitene ar plašu sirdi. Viņas dzīves lielākā kaislība ir deja. Meitene jau sen lolo sapni par piedalīšanos “Kornija Kolinsa šovā”, kas caurstrāvo enerģiju un neprātīgu mūzikālu dauzīšanos. Ar enerģiju un neizmērojamo mīlestību pret deju Treisija lieliski iederētos deju šovā, bet traucējošais faktors ir meitenes kuplās formas. Dzīvi vienmēr uztvērusi pozitīvi, Treisija nedomā padoties un nolemj mainīt sabiedrības stereotipus, jo viņa ir dzimusi, lai dejotu!

“Matu laka” ir humora pilna, krāšņa un rotaļīga muzikālā filma ar lieliskiem aktieriem, tai skaitā Džonu Travoltu (sievietes lomā), Mišelu Feiferu, Britāniju Snovu, Zaku Efronu, Džeimsu Mardensu un Nikiju Blonski, kurai Treisijas Tērnbladas loma bija kino debija.

Oriģinālais nosaukums: "Hairspray", režisors Ādams Šenkmens.

http://www.imdb.com/title/tt0427327/

“Nožēlojamie” (2012)

Pasaulslavenā mūzikla “Nožēlojamie” 2012. gada ekranizējums ir pirmais, kas rakstnieka Viktora Igo romānam sagādājis godalgotas balvas, tai skaitā trīs Oskarus. “Nožēlojamie” stāsta par nelaimīgu mīlestību, samītiem sapņiem, kaisli un ziedošanos.

Filmas pamatā ir sensacionālus panākumus guvušais mūzikls “Nožēlojamie”, kuru noskatījuši vairāk nekā 60 miljoni skatītāju visā pasaulē. Mūzikla darbība risinās 19.gs. Francijā, kurā valda nevienlīdzība un nežēlība. Kāds bijušais ieslodzītais Valžāns ir nolēmis atriebties par deviņpadsmit netaisnīgi cietumā pavadītajiem gadiem. Ar laiku atguvis labo slavu un kļuvis par mazpilsētas mēru, Valžānu aizvien vajā pagātnes rēgs – inspektors Žavērs, kurš pirms gadiem izpostīja vīrieša dzīvi.

“Nožēlojamie” ir fascinējoši pārdomāta filma, kura aizrauj ne tikai ar krāšņiem kostīmiem un satraucoši drūmu atmosfēru, bet arī ar elpu aizraujošu orķestra un aktieru muzikālo sniegumu. Par absolūtu filmas zvaigzni kļūst aktieris Hjū Džekmens, kura tēlojums ir teju sensacionāls.

Oriģinālais nosaukums: "Les Miserables", režisors Toms Hūpers.

http://www.imdb.com/title/tt1707386/

“Čikāga” (2002)

Amerikāņu mūzikls, kurš ieguvis sešas Amerikas Kinoakadēmijas balvas, tai skaitā atzīts par gada labāko filmu, piedāvā spilgtu zvaigžņu ansambli un lielisku džeza mūziku.

Filmas “Čikāga” pamatā ir Boba Foses tāda paša nosaukuma Brodvejas mūzikls, kas kļuvis par visvairāk spēlēto muzikālo izrādi Brodvejas vēsturē. Stāsta centrā ir Roksija Hārta un Velma Kellija, divas slepkavas, kas cietumā gaida tiesu. Roksija sapņo kļūt par šovbiznesa zvaigzni, taču nonāk cietumā pēc tam, kad nošāvusi savu mīļāko. Aiz restēm viņa satiek apburošo Vodeviļas zvaigzni Velmu, kura nogalinājusi savu neuzticīgo vīru un māsu – vīra mīļāko. Piesaistījusi preses uzmanību un iekarojusi popularitāti, Velma cer uz drīzu atbrīvošanu, kamēr Roksija uz brīvību var cerēt vienīgi apmaiņā pret krietnu naudas summu.

“Čikāga” ir glamurīgs, šarmants un sarkastisks mūzikls, kas stāsta par dzīves teātri, kurā galveno lomu spēle divas apburošas slepkavas. Slepkavu lomās iejutušās godalgotas aktrises Ketrīna Zeta Džounsa un Renē Zelvēgere, kuru balsis piešķir mūziklam apbrīnojumu šarmu.

Oriģinālais nosaukums: "Chicago", režisors Robs Māršals.

http://www.imdb.com/title/tt0299658/

“Breolīns” (1978)

Balstīta uz 1971. gada mūziklu, muzikālā filma “Breolīns” veiksmīgi vērtēta gan kritiķu, gan skatītāju vidū. Filmas mūzikas albums 1978. gadā kļuva par otro izpārdotāko albumu Amerikas Savienotājās Valstīs.

Baudot vasaras brīvlaiku Austrālijā, iepazīstas divi jaunieši - Sendija un Denijs. Viņi iemīlas un kopā brīnišķīgi pavada laiku. Bet drīz vasarai pienāk beigas un abiem mīlniekiem nākas šķirties. Sendija kopā ar ģimeni pārceļas uz Ameriku un uzsāk mācības jaunā skolā, nemaz nezinādama, ka turpat mācās arī Denijs.

“Breolīns” piedāvā graciozu, ekstravagantiem un enerģiskiem muzikāliem deju numuriem bagātu mīlas stāstu.

Oriģinālais nosaukums: "Grease", režisors Rendels Kleisers.

http://www.imdb.com/title/tt0077631/

Foto: Kadrs no filmas “Čikāga”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV