Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Novembris Latgales vēstniecībā Gors

Easyget.lv, 29.10.2013. 16:50

Latgales vēstniecībā Gors jeb Austrumlatvijas koncertzālē Rēzeknē novembris iekrāsojies patriotiskos toņos – par godu Latvijas Valsts proklamēšanas gadadienai novembrī Latgales vēstniecībā Gors tiks godināta latgaliešu komponista Jāņa Ivanova daiļrade, dienas garumā varēs iepazīties ar latviešu filmām, pēc 25 gadiem tautu atkal modinās Lāčplēsis, bet pašā svētku vakarā uz lielās skatuves kāps Valsts akadēmiskais koris „Latvija”.
Novembris Latgales vēstniecībā Gors

Aicinām ielūkoties novembra repertuārā!

Kabarē šovs The Time Machine

Svētdiena, 3. novembris, 19:00 Lielā zāle.
Kabarē „Burleska” piedāvā ugunīgu šovu – „The Time Machine”. Profesionāli mākslinieki, dejotāji un dziedātāji Parīzes kabarē solistu vadībā skatītāju uzmanībai piedāvās unikālu ceļojumu laikā. „The Time Machine” – tas ir mūsdienīgs 20. gadsimta kabarē atveidojums, kas paver iespēju izbaudīt dažādus pagājušā gadsimta periodus. Bērniem līdz 16 gadu vecumam izrādi skatīties nav ieteicams!
Biļetes: Ls 6 (8,54 eiro); Ls 8 (11,38 eiro); Ls 10 (14,23 eiro); Ls 12 (17,07 eiro). Šovs divās daļās, pasākuma ilgums 2 stundas 50 minūtes; rīko SIA „Media Group”.

Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts „Čaikovskis un Ivanovs”

Sestdiena, 9. novembris, 19:00 Lielā zāle.
No 5. līdz 10. novembrim Liepājas Simfoniskais orķestris ar īpašu koncertprogrammu „Čaikovskis un Ivanovs” pirmo reizi dosies Latvijas koncerttūrē, katru dienu koncertējot kādā no Latvijas pilsētām. Pirmās Latvijas koncerttūres laikā Liepājas Simfoniskais orķestris sniegs koncertu arī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS. Koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta uvertīra no operas „Figaro kāzas”, Pētera Čaikovska „Rokoko variācijas” čellam ar orķestri (solists – Ēriks Kiršfelds), kā arī Jāņa Ivanova 17. Simfonija. Pie diriģenta pults Atvars Lakstīgala.
Biļetes: Ls 3 (4,27 eiro); Ls 4 (5,69 eiro); Koncerts divās daļās, pasākuma ilgums 1 stunda 30 minūtes.

Latvijas Nacionālās operas izrāde „Spēlēsim operu!”

Svētdiena, 10. novembris, 18:00 Lielā zāle.
Izrādes apmeklētājiem nebūs jāsēž skatītāju rindās un pacietīgi jāvēro izrāde, bet gan pašiem jāpiedalās tās veidošanā. Katram būs iespēja pārtapt par īstu operas mākslinieku vai orķestra mūziķi, gleznot dekorācijas un, visbeidzot, ietērpties krāšņajos operas kostīmos, kas ikvienu pārvērtīs līdz nepazīšanai. „Spēlēsim operu!” ir notikums visai ģimenei – izzinoša un izklaidējoša iespēja palūkoties, kas „operai vēderā”, kopā ar bērnu operu varoņiem skatoties, klausoties un mācoties.
Biļetes cena: Ls 3 (4,27 eiro), ģimenes biļetei (4 cilvēki un vairāk) 10% atlaide, klēpī sēdošiem bērniem ieeja bez maksas. Izrāde vienā cēlienā, pasākuma ilgums 1 stunda.

Ernie Watts Quartet (ASV) džeza mūzikas koncerts

Trešdiena, 13. novembris, 19:00 Lielā zāle.
„Ernie Watts quartet” darbojas divu „Grammy” balvu laureāts Ērnijs Votss (saksofons), Rudijs Engels (bass), Heinrihs Keberlings (sitaminstrumenti) un Kristofs Zengers (klavieres). Saksofonists Ērnijs Votss ir izcils meistars, dzīva leģenda, daudzšķautņains un ekspresīvs mākslinieks. Viņš ir dzimis Norfolkā (ASV) un savu karjeru sācis ļoti agri. Vēl nesasniedzis divdesmit gadu vecumu, viņš sāka spēlēt Badija Riča orķestrī. Nu viņam ir 66. Savas karjeras laikā viņš ir ieskaņojis 18 albumus, divkārt kļuvis par „Grammy” balvas laureātu, piedalījies arī sesiju ierakstos (kopumā viņam ir 500 ieskaņojumu), sadarbojies ar tādiem pasaulslaveniem māksliniekiem kā Frenks Zapa, Džo Kokers, Džeimss Brauns, Vitnija Hjūstone, Pols Makkartnijs un grupa „The Rolling Stones”.
Biļetes: Ls 5 (7,11 eiro); Ls 7 (9,96 eiro); Ls 8 (11,38 eiro); Ls 10 (14,23 eiro), biļetes „Biļešu servisa” kasēs un GORS kasē. Koncerta ilgums 2 stundas; rīko Hermaņa Brauna fonds.

Pianista Reiņa Zariņa solo koncerts

Ceturtdiena, 14. novembris, 18:00 Mazā zāle.
Reinis Zariņš ir pazīstams kā solo mākslinieks un kamermūziķis, kurš regulāri sadarbojas ar orķestriem Baltijas valstīs, Nīderlandē, Lielbritānijā, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un ASV. Pianists ar izcilību ir absolvējis Jāzepa Mediņa mūzikas skolu, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, Jēlas Universitātes mūzikas skolu ASV un Londonas Karalisko Mūzikas akadēmiju. Reinis Zariņš ir 11 starptautisku pianistu konkursu laureāts, koncertējis Eiropā, ASV, Dienvidāfrikā, muzicējis tādās izcilās koncertzālēs kā Amsterdamas „Concertgebouw”, Kārnegi un Steinveja zālēs Ņujorkā, Londonas Vigmora zālē un Glazunova zālē Sanktpēterburgā. Pašlaik pianists kopā ar ģimeni dzīvo Londonā.
Biļetes: pirmās 50 – Ls 3 (4,27 eiro), pārējās – Ls 4 (5,69 eiro). Koncerts divās daļās, pasākuma ilgums 1 stunda 40 minūtes.

Latvijas filmu maratons. Latvijas filmu diena no rīta līdz vakaram

Svētdiena, 17. novembris, Mazā zāle.
12:00 1. seanss – animācija bērniem (50 – 60 min)
Jānis Cimermanis, Māris Putniņš („Animācijas brigāde”) - „Vāsa” (7 min)
Vecmeistara Arnolda Burova filmu izlase: „Puķu Ansis” (10 min); „Tīģeris Ņau-Ņau” (10 min); „Bums un Piramidons” (9 min); „Si-Si-Dra” (9 min)
13:00 2. seanss - dokumentālais kino
„Atmodas antoloģija”, režisors Askolds Saulītis (90 min)
15:00 3. seanss – kino pusaudžiem
„Zivs”, režisore Ksenija Zaķe (12 min); Ksenijas Zaķes videoklipi un tikšanās ar autori (30 min)
„Amatieris”, režisors Jānis Nords (80 min)
18:00 4. seanss – pilnmetrāžas spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu” (83 min), režisors Jānis Nords
Biļetes: 1. un 3. seanss Ls 1 (1,42 eiro); 4. seanss Ls 2 (2,85 eiro); 2. seanss bez maksas.

Valsts akadēmiskā kora Latvija koncerts

Pirmdiena, 18. novembris, 17:30 Lielā zāle.
Latvijas Republikas proklamēšanas dienā svētku koncertu sniegs Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” diriģenta Māra Sirmā vadībā, kā arī Rēzeknes mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. Lai arī pērn Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” svinēja savu 70 gadu jubileju, koris ir universāls kolektīvs, kas savu repertuāru nemitīgi papildina ar novatoriskiem skaņdarbiem dažādos žanros. Kopš 1997. gada kora „Latvija” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Māris Sirmais.
Ieeja bez maksas. Pasākuma ilgums 1 stunda 30 minūtes.

Rokopera „Lāčplēsis”

Trešdiena, 20. novembris, un ceturtdiena, 21. novembris, 19:00 Lielā zāle.
1988. gadā Latvijas tautu modināja Lāčplēsis. Ir pagājis ceturtdaļgadsimts, un Lāčplēsis atgriežas. Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas „Lāčplēsis” 25 gadu jubilejā aicinām uz jaunu atgriešanos pie tautas saknēm un Atmodas spēka avotiem! Šī būs unikāla iespēja atkal tikties ar populārākajām un emocionālākajām Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes dziesmām Latvijā populārāko dziedātāju un mūziķu sniegumā. Galveno lomu atveidos Daumants Kalniņš un Juris Jope. Koncertuzveduma režisore - Inese Mičule.
Biļetes: Ls 7 (9,96 eiro); Ls 10 (14,23 eiro); Ls 12 (17,07 eiro). Uzvedums divās daļās, pasākuma ilgums 2 stundas; rīko SIA „Producents.lv”.

Grupas DDT (Krievija) koncerts

Trešdiena, 27.novembris, 19:00 Lielā zāle.
Koncertprogramma „Soļnik” tapusi pirms diviem gadiem. Koncertējot programma mainījusies, apaugot ar jaunām detaļām un muzikālām improvizācijām, dziesmām un dzeju. Šobrīd programmas formāts vairāk līdzinās audio teātrim - tas nav vienkāršs dziesmu salikums, bet gan harmonisks dzīva teksta un mūzikas savienojums. Grupa „DDT” dibināta 1980. gadā Ufā. Gadu laikā ir mainījusies ne tikai grupas nosaukuma interpretācija, bet arī mūziķu sastāvs. Harismātiskais grupas līderis Jurijs Ševčuks grupā spēlē jau no tās pirmsākumiem, publikai sniedzot ne tikai iedvesmojošus un dedzīgus sociālus vēstījumus, bet arī filozofiski liriskus skaņdarbus, kas, lai arī šķietami vedina uz emocionālu smeldzi un skumjām, galu galā tomēr rosina iedziļināties un domāt, atstājot paliekošu, tikai sev raksturīgu pēcgaršu.
Biļetes: Ls 15 (21,34 eiro); Ls 20 (28,46 eiro); Ls 30 (42,69 eiro); Ls 35 (49,80 eiro). Koncerts divās daļās, pasākuma ilgums 2 stundas 20 minūtes.

Jānis Ivanovs. Koncertuzvedums „Atlantīda”

Sestdiena, 30. novembris, 18:00 Lielā zāle.
Atzīmējot 4. simfonijas pirmatskaņojuma 70 gada dienu, režisors Uģis Brikmanis sadarbībā ar diriģentu Mārtiņu Bergu veido ambiciozu projektu - Jāņa Ivanova klaviermūzikas un „Atlantīda” koncertuzvedumu. Tā atskaņojumā piedalās Jēkabpils kamerorķestris, kā arī mūziķi no Madonas, Gulbenes, Rēzeknes un Rīgas - trīskāršais simfoniskais orķestris 64 mūziķu sastāvā, kā arī Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas meiteņu koris. Datorgrafiski apstrādātas ūdens projekcijas vizuāli tonēs orķestra skanējumu, maksimāli tuvinoties Jāņa Ivanova krāsu izjūtai. Koncerta laikā skatītāji varēs izjust ūdens klātbūtni, tā ritmiku, dinamiku un pulsāciju.
Biļetes: Ls 3 (4,27 eiro); Ls 4 (5,69 eiro). Koncerts divās daļās, pasākuma ilgums 2 stundas.

Biļetes uz Latgales vēstniecības Gors pasākumiem iegādājamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Vairāk: www.latgalesgors.lv; www.twitter.com/latgalesgors; www.facebook.com/latgalesgors; www.draugiem.lv/latgalesgors

Foto: Kabarē šovs "The Time Machine". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV