Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Filma „Miss Representation” piedzīvos Latvijas pirmizrādi

Easyget.lv, 30.10.2013. 10:06

6. novembrī kinoteātrī Kino Bize Latvijas pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma „Miss Representation” un notiks diskusija par sieviešu attēlojumu medijos.

2011.gadā ASV uzņemtās dokumentālās filmas „Miss Representation” centrā ir pētījums par sieviešu atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos - izklaides kultūrā, reklāmās, ziņu raidījumos un publiskajā telpā kopumā. Filmas sauklis „Tu nevari būt tā, ko tu neredzi” aktualizē jautājumu - kā mediji ietekmē nepietiekamo sieviešu reprezentāciju valsts pārvaldē, uzņēmējdarbībā un citās jomās?

Latvijas sabiedrībā valda stereotipi, kādai ir jābūt sievietei un kādam – vīrietim. Šos stereotipus lielā mērā ir radījuši un ikdienā „dzīvus” uztur plašsaziņas līdzekļi. Ikdienā uz vīriešiem tiek izdarīts spiediens būt veiksmīgiem, uzņēmīgiem, pelnošiem un emocionāli neiedragājamiem, tikmēr sievietes ir emocionālas un ēteriskas būtnes, kuras interesē skaistas kurpes un iknedēļas horoskops. Reklāmās sievietes tiek parādītas kā nedzīvi, pasīvi subjekti, greznumlietas vai balvas. Cik lielā mērā mediji Latvijā veido sabiedrisko domu un prasības pret sievietēm un vīriešiem? Kā šie kultivētie stereotipi ierobežo sievietes un vīrieša iespējas personiskajai izaugsmei un brīvībai?

Pēc filmas noskatīšanās interesenti aicināti uz diskusiju, kuras centrā tēmas - kā Latvijas medijos tiek atspoguļotas sievietes un vai mēs saskaramies ar līdzīgām problēmām kā ASV un citviet Eiropā. Diskusijas dalībnieki: LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja, dzimtes pētniece Marita Zitmane, aģentūras MOOZ! radošais direktors Ēriks Stendzenieks, žurnāliste Baiba Strautmane, Playboy žurnālists Ivars Āboliņš, Monday.lv veidotāja Iluta Skrūzkalne, NEPLP pārstāvis Gints Grūbe. Diskusiju vada Providus pētniece Linda Curika.

Pasākuma programma:

  • 16:00 - 17:30 Filmas pirmizrāde
  • 17:30 - 18:00 Kafijas pauze
  • 18:00- 19:30 Diskusija

Pasākums (tajā skaitā filmas pirmizrāde) ir bezmaksas. Vietu skaits Kino Bize ir ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikties dalībai diskusijā, rakstot uz epastu linda.curika@providus.lv līdz 4. novembrim.

Diskusijas tiešraidi būs iespējams vērot sabiedriskās politikas portālā www.politika.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV