Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Kate Seržāne atklās izstādi par zivīm

Easyget.lv, 01.11.2013. 12:24

Biedrība "Grafikas kamera" aicina uz mākslinieces Kates Seržānes darbu izstādi "Cope", kas no 1. līdz 30. novembrim būs skatāma kultūras telpā/ēdinātavā “371” Rīgas Centrāltirgū.

Cope - „Galvenais ir prast uzlikt uz āķa! Ko? Visu!”. Māksliniecei Katei Seržānei ļoti meistarīgi izdodas savos darbos radīt šo smalko gaisotni, monohromos sēpijas toņos tverot zivju un makšķernieku kaislības, viņu psiholoģiskos portretējumus. Skatītājs nemanot tiek ievests viņa paša asociāciju un pieredzes dziļumos.

„Zīmējumu pārbaudījums ir noskaidrot, ko var vai nevar aizķert ar izlikto āķi. „Man kā māksliniecei, atlaižot savus darbus lielākos ūdeņos, ir liela interese ,kas ķersies, jo, kamēr tie ir vēl zem ūdens līmeņa, viss redzams tikai zivju valodā,” stāsta Kate Seržāne.

Izstādes „Cope” darbiem iedvesmas avots ir nācis no Jelgavas, Zemgales dzimtās zemes ūdeņiem, kā arī no Rīgas Centrāltirgus zivju paviljona mēmi stāstošajām modelēm. Tādēļ labvēlīgo laika apstākļu ietekmē, koordinātēs „371”, esam citā līmenī – virs.

Izstāde „Cope” aicina iepazīt, izjust tādu kā zivs un cilvēka savstarpējo komunikācijas formu - kaislības, kas, domājams, slēpjas kaut kur ļoti dziļi katrā no mums.

Izstādes atklāšana notiks 1. novembrī plkst. 20:00 kultūras telpā/ēdinātavā “371” Rīgas Centrāltirgū 3k-6.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV