Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

VEF radošais kvartāls slēdz sezonu ar rudens kūleni „Brīvais kritiens”

Easyget.lv, 04.11.2013. 10:28 | komentāri (1)

Ar plašu pasākuma programmu un atvērtajām darbnīcām piektdien, 8.novembrī, apmeklētājus aicina VEF radošā kvartāla sezonas noslēguma pasākums „Brīvais kritiens”.
VEF radošais kvartāls slēdz sezonu ar rudens kūleni „Brīvais kritiens”

Sezonas noslēguma pasākumā īpašu programmu piedāvās visi VEF radošie punkti, izņemot skeitparku.

No plkst.17.00 līdz 20.00 mēbeļu darbnīcā „Jubka” notiks „recycled” putnu barotavu izgatavošana, kā arī iepazīšanās ar „Jubka” darinātajām mūsdienu kumodēm.

Darbnīcā „Luste” katrs pats varēs uzdrukāt kartītes vai maisiņus sietspiedes tehnikā ar Lustes mākslinieču sagatavotiem Ķekatu simboliem - divgalvainu raganu, salmu vīru, nāvi vai stārķi!

Nobaudīt jonizētu jeb “dzīvo” ūdeni un uzzināt, kas ir orgonīti varēs dizaina studijā Graphic.lv, kur vienlaicīgi meistars Dzintars Briedis demonstrēs pašdarinātus mūzikas instrumentus.

Ja piekritīsiet, ka jūsu portrets var tikt izmantots vienā no lielajām fotoizstādēm, kas iekļauta arī “Rīga 2014” oficiālajā programmā, jūs varēsiet nofotogrāfēties pie fotogrāfes Aijas Bley studijā „Portretu darbnīca”.

Par īpaši baiedējošu trasi būs parūpējušies VEF teritorijas kliedzien izturīgākā punkta – Psaiho baiļu trases iemītnieki, kurā šoreiz solās būt īpaši baisi un smieklīgi. Briesmoņi sāks strādāt 16.00 un durvis slēgs 24.00, lai varētu turpināt baidīt paši viens otru.

18.00 Totaldobže mākslas centrā sāksies “Gardēžu vakariņas”, kas būs gaumīgs gastronomisks baudījums aptuveni divu stundu garumā. Vakariņas būs vairākās kārtās un ar ārkārtīgi garšīgiem ēdieniem, taču par to vairāk iespējams uzzināt, piesakoties uz austra@totaldobze.com, dalības maksa vakariņās 20 lati. Maksimālais vakariņotāju skaits – 20 cilvēki.

„Melnais caurums” ir performance, kas nekad nav paredzama. Mēs nezinām, kā tā sāksies un kur mūs aizvedīs, taču tas noteikti būs no plkst. 21.00 mākslas centrā Totaldobže. Vietu skaits pasākumā ierobežots, tāpēc lūgums iepriekš pieteikties, rakstot uz info@totaldobze.com

21.00 Dzejas slams gaidīs visus piedalīties un klausīties gribētājus galerijā/bārā Ziema. Atgādinām, ka slams ir brīvais mikrofons dzejniekiem, bet ar saviem specifiskiem noteikumiem, kur viens no dzejniekiem, pēc žūrijas un publikas kopējā vērtējuma, saņems VEF radošā kvartāla 2013 rudens kūleņa “Brīvais Kritiens” balvu un 100 latu balvu no KKF.

22.30 sāksies VEF radošo punktu īpaši sarūpēta muzikālā programma – Totaldobže mākslas centrā uzstāsies Lietuvas grupa „Rok&Dom” un pašmāju ansamblis „Manta”, bet galerijā/bārā Ziema – folk dziesminiece Alise Joste, komentārus necik neprasošie „Čipsis un Dullais”.

Vakaru noslēgs maģiska Melnā cauruma improvizācija ar franču čellista un pianista Siegfried, sitamo instrumentu meistara Arta Oruba un laikmetīgās dejas horeogrāfa Roberta Muciņa dalību Totaldobžē un dejām DJ Santa RapedMe ritmos Ziemā.

Ieejas maksa uz visiem pasākumiem, kas sākas pēc plkst. 21.00 - 3 lati (izņemot Psaiho.lv un Gradēžu vakariņas). Ieejas maksa baiļu trasē „Psaiho” par 8,43 latiem skolēniem un 12,65 latiem studentiem. Savukārt visas mākslinieku radošās darbnīcas darbosies līdz 20.00 bez maksas.

VEF radošais kvartāls ir viens no aktīvākajiem un lielākajiem jaunās kultūras punktiem Rīgā, kurā darbojas krasi atšķirīgas radošās iniciatīvas. Gatavojoties 2014. gadam, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, šis gads tika pasludināts par „Lielo kūleni”, simbolizējot straujāku attīstību, vēl vairāk aktīvo punktu un radikālāk iedvesmojošus kultūras un izklaides pasākumus. Šī gada pavasarī VEF kvartāla sezonu atklāja „Pavasara kūlenis”, kas pulcēja vairāk kā tūkstoš apmeklētāju.

Vairāk informācijas
www.totaldobze.com
www.jubka.lv
www.luste.lv
www.graphic.lv
www.galerijaziema.lv
sociālajā portālā Facebook.com

Foto: Totaldobže mākslas centrs. Foto (c) Didzis Grodzs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV