Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šonedēļ notiks divu dienu kinofestivāls “Spektrs”

Easyget.lv, 04.11.2013. 14:40

Kinofestivāls “Spektrs” 9. un 10. novembrī kinoteātrī “Kino Citadele” piedāvās uz lielā ekrāna izbaudīt filmas, kas vēl nav bijušas Latvijas kinoteātros, kulta klasiku, lekcijas, prezentācijas un konkursus
Šonedēļ notiks divu dienu kinofestivāls “Spektrs”

Sestdien būs iespējams vērot trīs filmu pirmizrādes, apmeklēt lekciju, uzzināt jaunumus par lielākajām Holivudas filmu studijām un apmeklēt kinoblogeru prezentācijas. Vakara noslēgumā uzstāsies pašmāju aktieru muzikālā apvienība “Gapoljeri”, pēc kuras visi būs laipni aicināti draudzīgā gaisotnē vērot kādu jau redzētu, bet īpašu filmu. Arī svētdienas programma piedāvā trīs filmu pirmizrādes, režisora un kino zinātāja Roberta Kuļenko lekciju, kinoblogeru prezentācijas un būs arī īpašs konkurss kino mīļiem.

Dižais skaistums / Great Beauty (2013)

Paolo Sorrentino filmas ir ne tikai vizuālo mākslu saldēdiens, bet arī kino ar lielo burtu. Ir pilnīgi skaidrs, ka gluži kā iepriekšējās filmās (Il Divo, This Must be the Place), arī jaunākā filma turpinās plūstošo ainu un sulīgu kadrējumu virknējumus, kas papildināts ar niansētiem stāstiem un galveno varoņu pārdomām. Kopā tas veido mākslas darba cienīgu baudījumu. Arī mūsdienu Romas kā atsevišķa filmas tēla portretējums ir interesanta filmas sastāvdaļa.

Kerija / Carrie (2013)

Domājams, ka Stīvena Kinga meistarību dramatisku un šermuļus uzdzenošu stāstu veidošanā apšaubīt vairs neuzdrošinās neviens. Tādēļ viņa 1974.g. romāna Carrie modernizētā filmas versija ar Chloë Grace Moretz un Džulianu Mūru galvenajās lomās filmā, kas tiek uzskatīta par tiešu 1976.g. Brian De Palma filmas rīmeiku, būs labs atgādinājums zinātājiem un elpu aizraujoša pirmā pieredze tiem, kuri vēl tikai iepazīst šo stāstnieku.

Dalasas pircēju klubs/ Dallas Buyers Club (2013)

Metjū Makonaheja vārds pēdējos gados no romantisko komēdiju cienītāju magnēta kļuvis par kvalitatīva kino sinonīmu – kurš gan būtu domājis! Un arī viņa jaunākais darbs “Dalasas Pircēju Klubs” turpina šo tradīciju, piedāvājot vienu no labākajiem aktierdarbiem visā Makonaheja karjerā. Šajā spēcīgajā, bet optimistiskajā retro-drāmā bez Metjū redzēsim arī Džaredu Leto, Dženiferu Gārneri un Stīvu Zānu.

Viss zudis/ All is Lost (2013)

Aktierim Robertam Redfordam, kura aktiera gaitas aizsākās sešdesmitajos gados, izdodas atkal un atkal skatītājus mazliet pārsteigt un pierādīt, ka viņš joprojām ir viens no labākajiem aktieriem. Šogad kopā ar "Margin Call" režisoru piedāvā skatītājiem teju bezteksta solo izrādi par cilvēku, kurš okeānā avarējušā jahtā cīnās par savu dzīvību un veselo saprātu.

Nebraska / Nebraska (2013)

Režisors Aleksandrs Peins, kura veidotās filmas vienmēr bijušas zīmīgas ar izjustu cilvēcīgumu un stāstu, kas uzrunā plašas auditorijas, ar jaunāko filmu "Nebraska" atgriežas pie reiz aizsāktās ("About Schmidt") novecošanas un vientulības ("Sideways") tēmām. Sirmgalvja tēva un laika gaitā atsvešinājušā dēla atkaliepazīšanās stāsts tiek uzskatīts par režisora līdz šim aizkustinošāko un labāko darbu.

Advokāts/ The Counselor (2013)

Leģendārais režisors Ridlijs Skots (“Gladiator”, “Blade Runner”) apvieno spēkus ar ne mazāk leģendāro ASV rakstnieku Kormaku Makkartiju (“No Country for Old Men”, “The Road”), kurš pašrocīgi sarakstīja scenāriju šim tumšajam trillerim par šaubīgu cilvēku vēl šaubīgākajiem darījumiem ASV/ Meksikas pierobežā. Kā jau Kormaka Makartija prozai pierasts, iznākums var būt tikai viens… Ko nevar nosaukt par šaubīgu, ir filmas aktieru ansamblis – Maikls Fassbenders, Kamerona Diaza, Havjērs Bardēms, Penelope Krūza un Breds Pits apliecina, ka Skota - Makartija tandēms pulcē tikai labākos!

Festivāla programma:

Sestdiena, 9. novembris

  • 13:00 Atklāšanas ceremonija un ievadvārdi
  • 13:30 “La grande bellezza”/”The Great Beauty” (142)
  • 16:00 Holivudas studiju gaidītākās filmas 2014 (Sergejs Timoņins)
  • 17:00 “Stīvena Kinga adaptācijas” (Līva Spandega)
  • 17:30 “Carrie” (100)
  • 19:30 Pārtraukums
  • 20:00 Roberta Kuļenko prezentācija par montāžu (Roberts Kuļenko)
  • 20:30 “Dallas Buyers Club” (117)
  • 22:50 Grupa “Gaproljeri”
  • 23:20 “The Cabin in the Woods” (95)

Svētdiena, 10. novembris

  • 13:00 “Only Lovers Left Alive” (123)
  • 15:30 Kinoatjautības konkurss (Sergejs Timoņins)
  • 16:00 “All Is Lost” (106)
  • 18:00 Prezentācija “Blondīne par blondīnēm” (Lelde Veidemane)
  • 18:30 “The Counselor” (117)
  • 20:45 Prezentācija “Kā organizēt festivālu?” (Sergejs Musatovs)
  • 21:15 “Nebraska” (115)
  • 23:15 Noslēgums

Biļešu cenas uz atsevišķiem seansiem: pieaugušo – 4.35 LVL, Kino Draugs – 4.21 LVL, Kino Fans – 4.07 LVL un Kino Guru – 3.93 LVL.

Kinofestu “Spektrs” organizē: Sergejs Timoņins, Kinokults.lv un Sergejs Musatovs, Kinocast.lv. Informācijai par kinofestu “Spektrs” varat sekot līdzi www.kinoblogeri.lv vai facebook.com/kinoblogeri, kā arī Forum Cinemas mājaslapā.

Foto: Kadrs no filmas "Dižais skaistums". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV