Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Kultūras centrs „Iļģuciems” aicina uz tautas lietišķās mākslas izstādi „Latvijai”

Easyget.lv, 08.11.2013. 15:39

Par Rīgas kultūras centra „Iļģuciems” tradīciju var uzskatīt ikgadējo tautas lietišķās mākslas izstādi, kurā piedalās visas kultūras centra tautas lietišķās mākslas studijas un tautas glezniecības studija, savus jaunākos darbus veltot Latvijas dzimšanas dienai.

Izstādē izmantotie darbi aptver plašu tradicionālās mākslas klāstu, piedāvājot iepazīties ar gadsimtos izstrādātām tehnikām un ornamentāliem risinājumiem mūsdienīgā izpildījumā.

Izstādē piedalās studijas „Austra” audējas Edītes Začestes vadībā un piedāvā apskatīt segas, galdsegas, audumus, lakatus, grīdceliņus, pārvalkus un paklājus. Studiju „Puduris” un „Ataudze” pinēji Annas Priedītes un Ivetas Putniņas vadībā pievērsušies tradicionālajām pīšanas tehnikām, izmantojot klūgas un meldrus, arī saknītes, no kuriem veidoti pīti trauki, grozi un dekoratīvie elementi. Studijas „Zīle” kalēji Jāņa Keiseļa vadībā izstādīs vairākas metālā noformētas ugunskuru vietas un uz galda un zemes liekamus svečturus kaluma tehnikā. Rokdarbnieces no studijas „Irbi” Svetlanas Supraņenokas vadībā izstādē piedalīsies ar tradicionālajām adītajām zeķēm un cimdiem ar tautiskiem rakstiem, adītām mežģīņu zeķēm, džemperiem un roku sildītājiem. Studijas „Rītausma” dalībnieces un viņu vadītāja Biruta Bīriņa piedalīsies izstādē ar adītiem un tamborētiem cimdiem, zeķēm, kostīmiem, mezglojumiem, dvieļiem ar mezglotiem galiem, rotām pērlīšu tehnikā, apsveikumu kartiņām, vilnas lakatiem un šallēm. „Atkalnis” rokdarbnieces Baibas Balodes vadībā piedāvās apskatīt „Chanel” tipa kostīmu kolekciju – adītas un tamborētas jakas ar savdabīgām apdarēm, rakstainus cimdus un zeķes. Studijas „Ceplis” keramiķi vadītājas Vijas Voses vadībā izstādīs virpotus, nevirpotus un plasta darbus – svečturus, šķīvjus, krūzes, bļodas. Tautas glezniecības studija „Grīva” Jura Ģērmaņa vadībā izrādīs jaunākās gleznas ar Latvijas ainavām un Rīgas skatiem, kā arī klusās dabas.

Izstāde būs apskatāma līdz 30. novembrim, katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00 kultūras centra „Iļģuciems” 1. un 2.stāva vestibilos. Ieeja bez maksas. Kultūras centrs „Iļģuciems” atrodas Lidoņu ielā 27, k-2. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV