Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valsts svētku svinības Latgales vēstniecībā Gors

Easyget.lv, 12.11.2013. 14:59

Latgales vēstniecība Gors jeb Austrumlatvijas koncertzāle Rēzeknē novembrī godā ceļ latviešu kultūras vērtības.

Valsts svētku ieskaņā 14. novembrī ar īpašu koncertprogrammu viesosies pasaulē atzītais latviešu pianists Reinis Zariņš, svētku priekšvakarā 17. novembrī visas dienas garumā būs iespēja skatīties latviešu filmas, kā arī pirmizrādi piedzīvos filma „Ar Latgali sirdī”, savukārt Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienā 18. novembrī koncertu sniegs Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”.

14. novembrī plkst. 18 Latgales vēstniecībā Gors solo koncertu sniegs izcilais, pasaulē atzītais latviešu pianists Reinis Zariņš. Šī būs īpaša koncertprogramma, kas izskanēs vienīgi Latgales vēstniecībā Gors. Zīmīgi, ka koncertā skanēs tikai latviešu komponistu mūzika - Jāzepa Vītola, Romualda Grīnblata, Jāņa Ivanova, Imanta Zemzara, Gundegas Šmites, Georga Pelēča un Pētera Vaska skaņdarbi. Reiņa Zariņa spēja pārliecinoši interpretēt gan klasiķus, gan pēdējā gadsimta darbus sajūsminājusi klausītājus daudzviet, arī pasaules prestižākajās koncertzālēs – Amsterdamas „Concertgebouw”, Ņujorkas Kārnegija un Steinveja zālēs, kā arī Londonas Vigmora zālē.

17.novembrī no plkst. 12 līdz 18 Latgales vēstniecības Gors Mazajā zālē norisināsies Latvijas Filmu maratons. Uz pirmo seansu aicināti paši mazākie kino cienītāji – tiks demonstrētas animācijas filmas „Vāsa”, „Puķu ansis”, „Tīģeris Ņau-Ņau”, „Bums un Piramidons” un „Si-Si-Dra”. Otrais seanss veltīts dokumentālajam kino – bez maskas būs iespēja noskatīties Askolda Saulīša darbu „Atmodas antoloģija”. Uz trešo seansu īpaši tiek gaidīti pusaudži un studenti – tiks demonstrēta Ksenijas Zaķes filma „Zivs” un būs iespēja tikties ar filmas autori, tāpat varēs noskatīties Jāņa Norda filmu „Amatieris”. Latvijas Filmu maratona noslēgumā tiks demonstrēta Jāņa Norda pilnmetrāžas spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu”.

17. novembrī plkst. 13 Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu tapusī filma „Ar Latgali sirdī”. Piedzīvojumā pa Latgali filmas skatītājus vedīs rīdzinieks Dīvs Reiznieks un rēzekniete Sandra Stare, aicinot iepazīt režisora Jāņa Streiča dzimto pusi Preiļos un gūt iedvesmu no ļaudīm, kas atgriezušies Latgalē. Filmas pirmizrādes pasākumā uzņēmīgi latgalieši tiks apbalvoti ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas goda rakstiem, pasākumu krāšņāku darīs latgaļu mūziku un amatnieku tirdziņš.

Pašā svētku dienā, 18. novembrī, plkst. 17:30 Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē pirmo reizi koncertēs Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” ar Māri Sirmo pie diriģenta pults. Koncerta programmu kuplinās Rēzeknes Nacionālo biedrību kolektīvi, Rēzeknes sieviešu koris „Medicus” un vīru koris „Graidi”. Koncerta kulminācijā koris „Latvija”, „Medicus” un „Graidi” kopā ar ērģelēm un instrumentālo sastāvu izpildīs komponista Valta Pūces kantāti „Veni, Creator Spiritus” („Nāc, Svētais gars”). Valsts svētku koncertā ieskanēsies arī kāds unikāls Latgales vēstniecības Gors projekts – svilpaunieku orķestris. Koncerta apmeklējums ir bez maksas.

Biļetes uz Latgales vēstniecības Gors pasākumiem iegādājamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Vairāk: www.latgalesgors.lv; www.twitter.com/latgalesgors; www.facebook.com/latgalesgors; www.draugiem.lv/latgalesgors

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV