Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Foto: Laikrakstu virsraksti iedvesmo izstādei par eiro ieviešanu

Easyget.lv, 14.11.2013. 12:37 | komentāri (1)

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atklāta izstāde „Bail no eiro?”, kas veltīta eiro ieviešanai un tapusi, iedvesmojoties no Latvijas laikrakstu virsrakstiem.
Foto: Laikrakstu virsraksti iedvesmo izstādei par eiro ieviešanu

Galerijas:

„Eiro debesmannu nenesīs”, „Mirāža”, „Caurumainais arguments”, „Pilnai laimei pietrūkst tikai eiro” ir tikai daļa no virsrakstiem, kurus vizuāli komentējuši 12 mākslinieki.

Īpaši šai izstādei veltītus darbus sagatavojuši mākslinieki Kristians Brekte, Daiga Krūze, Sabīne Moore, Mārtiņš Ābols, Gatis Kurzemnieks, Maija Līduma, Aivars Baranovs, Māra Viška, Anete Matvejeva, Gundega Evelone, Kristaps Auzenbergs un Gatis Šļūka.

Nozīmīgu izstādes ekspozīcijas daļu veido grāmatas un rakstu izlases no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma par tādām ar eiro saistītām tēmām kā ekonomika, identitāte, vēsture, nauda, psiholoģija, filozofija u.c. Izstāde no vienas puses prezentē atlasītu informācijas korpusu no nesenās preses vēstures un no otras puses piedāvā starpdisciplināru un analītisku atkāpi tam redzējumam, kāds atklājas laikrakstu virsrakstos. Izstādes mērķis ir rosināt apmeklētājus pētīt, analizēt un noformulēt savu viedokli vai bailes par to, kāpēc pretojamies vai atbalstām jaunas naudas ieviešanu.

Izstāde Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (K.Barona ielā 14, 4.stāvā) apskatāma līdz 7.decembrim bibliotēkas darba laikos: O., C. 12.00-20.00, T.,Pk. 11.00-19.00, S. 10.00-17.00.

Foto: Izstādes atklāšana. Foto (c) Beāte Knikste, LNB

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV