Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

LMS galerijā atklāta kopizstāde „Saules apmirdzētie I”

Easyget.lv, 15.11.2013. 13:46

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā līdz 7. decembrim skatāma LMS muzeja izstāde „Saules apmirdzētie I”.
LMS galerijā atklāta kopizstāde „Saules apmirdzētie I”

Latvijas Mākslinieku savienības muzejs ir uzsācis jaunu izstāžu ciklu „Saules apmirdzētie”. Izvērtējot muzeja kolekcijas tapšanu, ekspozīcijas tiks veidotas, lai atspoguļotu un akcentētu mākslinieku daiļradi un viņu personības, kas ieguvušas atzinību, slavu un arī tautas mīlestību. 

Izstādē „Saules apmirdzētie I” apskatāmi Latvijas glezniecības dažādo stilistiku pārstāvošo meistaru darbi. Mākslinieki izvēlēti ar atšķirīgu stilistiku: Maijas Tabakas sirreālistiskā mistika, Džemmas Skulmes dzidrā koloristikā veidotie klasiskā modernisma pārfrāzējumi, un 80.gadu autoru - Sandras Krastiņas, Ievas Iltneres, Jāņa Mitrēvica piezemētais kolorīts un ikonām līdzīgo plakātisko tēmu izvēle.

Izstādē uzsvērta Latvijas glezniecības augstā kvalitāte, meklējumiem bagātais sniegums mākslinieku pašatklāsmes centienos. Ekspertu ievērtēti un pastāvošās varas ieredzēti minēto mākslinieku darbi ir daudzskaitlīgi iegādāti Latvijas Mākslinieku savienības Muzeja kolekcijā.

Cikls „Saules apmirdzētie” tiks turpināts LMS Galerijā, izvēršot diskusijas un izvērtējot mākslas darbu daudzveidīgo stilistiku un mākslinieku personības unikalitāti.

Latvijas Mākslinieku savienības muzeja, 11. novembra krastmalā 35, Rīgā, darba laiks: P, O,T, C, P 12.00 – 17.00.

Foto: Maija Tabaka "Nakts" audekls, eļļa 1988. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV