Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

kim? atklās divas jaunas izstādes

Easyget.lv, 19.11.2013. 10:25

kim? Laikmetīgās mākslas centrs 29.novembrī atklās divas jaunas izstādes - Armanda Zelča personālizstādi un starptautisku grupas izstādi "Underground".
kim? atklās divas jaunas izstādes

Armanda Zelča beznosaukuma personālizstāde ir īpaši gaidīts notikums, māksliniekam atgriežoties kim? izstāžu zālē, sekojot 2011.gada personālizstādei. Izstādes centrā ir noteiktu sajūtu un jautājumu kopums, kas autoru turpina interesēt. Mākslinieks strādā galvenokārt ar objektiem, un viņa uzmanības lokā ir cilvēka uztveres un spēju robežas. Jaunajā izstādē Armands Zelčs saskarās ar vēlmi strādāt ar formām, ko rada nevis autors pats, bet gan veido situācija un apstākļi. Mākslinieks pievēršas netīši radītām formām - kādu jēgpilnu darbību blakusproduktiem.

Izstādes "Underground" veidotāji ir mākslinieku grupa, kas pēc ceļojumiem un vērienīgu izstāžu projektiem Eiropā un ārpus tās, to starp dalības Venēcijas Biennālē, iegriežas Rīgā, lai turpinātu 2010.gadā grupas izstādē kim? 3.stāva auditorijā aizsākto. Tā nebūt nebija viegla izstāde un to neuztvēra ar viennozīmīgu sajūsmu, toties māksliniekiem tā bija ļoti svarīga, jo kalpoja par pamatu pavisam jaunām idejām, kam viņi ir Rīgai un šai izstādei pateicīgi.

Izstādes "Underground" dalībnieki: Ļudviks Buklis (Liudvikas Buklys), Gintars Didžapetris (Gintaras Didžiapetris), Antans Gerliks (Antanas Gerlikas), Helge Halvorsena (Helge Halvorsen), Nikols Matranga (Nicolas Matranga), Elena Narbutaite (Elena Narbutaitė), Toms Požemis (Tomas Požemis).

Ļudviks Buklis, Gintars Didžapetris, Antans Gerliks un Elena Narbutaite šogad pārstāvēja Lietuvu 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē (paviljona kurators - Raimunds Malašausks (Raimundas Malašauskas)), iegūstot Venēcijas Biennāles balvu - īpašo pieminējumu.

Foto: No Armanda Zelča izstādes. Publicitātes attēls

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV