Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīdzinieki aicināti iesūtīt pašportretus galvaspilsētas portreta izveidei

Easyget.lv, 20.11.2013. 11:38

Projekta Rīgas paš/portreti ietvaros jebkurš rīdzinieks tiek aicināts iesūtīt savu fotogrāfisko pašportretu, tādējādi iesaistoties kopīgā mūsdienu Rīgas portreta radīšanā.
Rīdzinieki aicināti iesūtīt pašportretus galvaspilsētas portreta izveidei

Rīgas apkaimju iedzīvotāju pašportreti tiek apkopoti mājaslapā www.rigaselfportraits.com, parādot pilsētu visā tās dažādībā. Interesantākie darbi tiks iekļauti arī Rīga 2014 izstādēs, kas norisināsies Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, informē projekta vadītāja Liāna Beņķe.

Novembrī Rīgas paš/portreti sadarbojas ar “Rīgas Fotomēnesis 2014” akciju iRIGA, kurā visa gada garumā galvaspilsētas iedzīvotāji tiek aicināti reizi mēnesī iesūtīt fotogrāfijas par dažādām tēmām. Šī mēneša tēma – “Rīdzinieku pašportreti”. Vairāk informācijas par pašportretu iesūtīšanu: http://ej.uz/pasportreti.

Pašportrets nav tikai sejas un ķermeņa attēls – tas var atspoguļot noteiktš mirkļa emocijas, vai, tieši pretēji, ļaut uz brīdi ieņemt kādu citu, iedomātu tēlu. Lai piedalītos, nav jābūt īpašām zināšanām vai pieredzei - pietiek ar nelielu devu izdomas! Pašportreti parādīs, kā izskatās mūsdienu rīdzinieks viņa paša acīm.

Projekts Rīgas paš/portreti veido laikmetīgu rīdzinieku portretu viņu pašu un mākslinieku skatījumā, galvaspilsētas mākslas procesos iesaistot visdažādākos tās iedzīvotājus. No 2012. līdz 2014. gadam Imantas, Bolderājas, Juglas un daudzu citu Rīgas apkaimju iedzīvotāji piedalās radošās darbnīcās, veidojot savus fotogrāfiskos pašportretus gan ārzemju, gan Latvijas mākslinieku vadībā. Iesaistot dažādu paaudžu un tautību rīdziniekus, projekts ļaus ieskatīties acīs tuvākiem un tālākiem kaimiņiem, un novērtēt savas pilsētas dažādību.

Radošās darbnīcas Rīgā jau vadījuši ārzemju mākslinieki Vesa Altonens (Vesa Aaltonen, Somija), Vincēns Bēkmans (Vincen Beeckman, Beļģija) un Eva Vutsaki (Eva Voutsaki, Grieķija/ Lielbritānija). Vadot darbnīcas un veidojot apkaimju iedzīvotāju portretu sērijas, projektā piedalās arī Latvijas mākslinieki – Iveta Vaivode, Kaspars Goba, Andrejs Strokins un Andris Kozlovskis. Rezultāti būs apskatāmi izstādē, pilsētvidē un pasākumos projekta apkaimēs 2014. gada vasarā – kā daļa no Rīga 2014 Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas.

Projektu Rīgas paš/portreti realizē biedrība “ISSP”, to atbalsta Eiropas Kultūras programma, Nodibinājums Rīga 2014 un Latvijas Republikas Kultūras ministrija. Rīgas paš/portreti ir Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas sastāvdaļa, projekts ir Rīgas 2014 tematiskajās līnijas "Ceļa karte” daļa.

Papildu informācija: www.rigaselfportraits.com

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV