Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā atklās krāšņu svečturu izstādi

Easyget.lv, 20.11.2013. 14:24

No 22. novembra līdz 14. decembrim Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā būs apskatāma plaša svečturu izstāde „Gaisma līgo Latvijā”. Ekspozīciju veidos vairāk nekā 70 keramikas svečturu no Rīgas, Latgales un Vidzemes, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.
Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā atklās krāšņu svečturu izstādi

Ar Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai veltīto izstādi sākas jauns cikls – ceļš uz 2018. gada Dziesmu un deju svētku Tautas lietišķās mākslas izstādi. Jau tradicionāli starpsvētku posmā visā Latvijā notiek tautas lietišķās mākslas izstādes, kas veltītas viena žanra darbiem, šoreiz keramikas svečturiem.

„Svečturi ir viena no sarežģītākajām keramikas formām, kas prasa no autora īpašu meistarību, fantāziju un formas izjūtu. Svečtura veidošana pielīdzināma arhitektoniskas būves radīšanai, kur būtiski līdzsvarot proporcijas un ņemt vērā materiāla īpatnības.

Izstādē redzamie svečturi būs interesanti gan pēc formas, gan pielietotā apdedzināšanas veida. Ekspozīcijā būs apskatāmi reducētie (melnās keramikas) un glazētie, kā arī Japānas keramikai raksturīgajā raku tehnikā apdedzinātie svečturi,” stāsta izstādes kuratore, Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena.

Izstādes mākslinieks - Mārtiņš Heimrāts.

Izstādes atklāšana 21. novembrī plkst. 17.00 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā, Uzvaras bulvārī 2A.
Izstādes noslēgumā – 14. decembrī plkst. 12.00 ikviens tiek aicināts uz radošajām darbnīcām un tikšanos ar darbu autoriem.

Keramikas svečturu izstādi „Gaisma līgo Latvijā” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Foto: Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā atklās krāšņu svečturu izstādi. Foto (c) Aivars Liepiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV