Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Laikmetīgās dejas izrāde “Inside” tikai vienu reizi Nacionālajā teātrī

Easyget.lv, 20.11.2013. 15:32

22. novembrī plkst. 18:30 Latvijas Nacionālā teātra OKartes Jaunajā zālē būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde “Inside”, informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Izrāde “Inside” iekļauta Spēlmaņu nakts nominācijā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā.

Dejas kritiķe Laura Vesele (dance.lv): „Šī nav studentu dejas izrāde, šis nav tikko absolvējuša horeogrāfa pašizpausmes meklējums, šī ir dramaturģiski, scenogrāfiski un horeogrāfiski spēcīga dejas izrāde, kas turpmāk kalpos kā jaunā dejas izrāžu kvalitātes latiņa.”

Lāsma Begfelde (dance.lv): „Skatuviskais skaistums ir novests gluži vai līdz esencei – skaisti ķermeņi, harmoniska dejas valoda, baudāmi vizuālie elementi, tīras krāsas un atkailinoša mūzika. Treniņu stundas un mēģinājumu sviedri jaušami tīrajās kustībās un precīzajā partneru saspēlē. Baudu sniedz saspēles emocionālais lādiņš, katrs partnerības akts ir piesātināts, netraucē nekādi nejaušu vai neprecīzu kustību trokšņi. Un tieši šī noslīpētība un pašu dejas kustību amplitūda un sarežģītība dod sajūtu, ka vēro kaut ko vienreizēju un vārdos nepasakāmu, kas liek sirdij dauzīties izrādes kopīgā ritmā.”

Izrāde ir dejas sonāte mīlestībai un dzīvotvēlmei. Tā ir saruna ar sevi, saruna ar savu ķermeni un dvēseli.
Vai esat mēģinājuši runāt ar savu sirdi? Nekad nezinām, vai šai sarunai ir lemts kļūt par pirmo un reizē arī par pēdējo sarunu. Kā jūs runātu, dejotu, skūpstītu, ja zinātu ka tā ir jūsu pēdējā reize...

Izrādes horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs izrādi veidojis kā dejas un vizuālās mākslas simbiozi. Izrādē ļoti liela loma iedalīta gaismas un skaņas partitūrai, kas kopā ar dejotāju ķermeņiem un enerģiju veido izrādes atmosfērisku un emocionālo vēstījumu. Izrādē piedalās deju grupas RITMS dejotāji un Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas nodaļas studenti.

Izrādes radošā komanda:
Horeogrāfs un gaismu scenogrāfs: Dmitrijs Gaitjukevičs
Mūzikas autors: Andrejs Dergatchev, Yann Tiersen
Atbildīgais skaņu operators: Jānis Līde
Gaismas mākslinieks: Lienīte Slišāne
Dejotāji: Aivars Gailums, Elīna Breice, Girts Bisinieks, Liene Grava, Aldis Liepiņš, Ivars Broničs.
Producente: Ilze Blauberga

Biļetes: www.bilesuparadize.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV