Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pēterbaznīcā atklāta fotoizstāde „Katram sava pasaule”

Easyget.lv, 12.12.2013. 16:33

Rīgas Sv. Pētera baznīcā līdz nākamā gada 12. janvārim skatāma foto kluba „Rīga” izstāde „Katram sava pasaule”.
Pēterbaznīcā atklāta fotoizstāde „Katram sava pasaule”

Izstādes mākslinieki savos darbos pauduši daudzpusīgu skatījumu uz mūsu galvaspilsētu Rīgu, tās cilvēkiem, kā arī Latvijas ainavām, kurā mijas dažādu gammu noskaņas un emocijas.

Foto klubā „Rīga” pulcējušies dažādu paaudžu un dzīves pieredzes autori, kuri savos darbos risinājuši visdažādākā satura un izpildījuma tēmas. Kopā izstādē piedalās 20 autori, sākot ar kluba senioriem - Bruno Alsiņu, kurš klubā darbojas no pašiem pirmsākumiem, vidējo paaudzi pārstāv Eiženija Freimane, Silvija Danelsone, Arnis Krūmiņš, Aivars Slišāns, bet jaunāko - Kristaps Kitners, Pāvels Račiks kā arī pavisam jauni autori, kuru darbības stāžs klubā ir tikai daži mēneši.

Fotoklubs „Rīga” tika izveidots 1962. gadā, kad Tautas universitātes 15 klausītāji nolēma izveidot fotoamatieru klubu Centrālajā poligrāfiķu klubā, par pirmo vadītāju ievēlot TV operatoru Vilni Folkmani. Fotoklubs „Rīga”, savas darbības laikā, ir bijis kā radoša laboratorija, kurā izauga Latvijas jauno fotogrāfu paaudze, kas nesa Latvijas vārdu tālu pāri mūsu valsts robežām. Kluba biedri ir piedalījušies un viņu darbi ir guvuši atzinību un augstus apbalvojumus daudzās vietēja, kā arī starptautiska mēroga izstādēs. Fotokluba „Rīga” mērķis ir audzināt jaunus autorus, pilnveidot fotogrāfijas meistarību un popularizēt fotomākslas vērtības.

Foto: Māris Karlovs. Reidā II. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV