Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Viktora Vilka Anti-Borat filma "Pasniedzējs" piedzīvo on-line pirmizrādi

Easyget.lv, 14.12.2013. 12:43 | komentāri (1)

Pazīstamā mūzikas video un reklāmas klipu režisora Viktora Vilka muzikālo kinofilmu “Pasniedzējs” iespējams noskatīties internetā.
Viktora Vilka Anti-Borat filma "Pasniedzējs" piedzīvo on-line pirmizrādi

Režisors sadarbību ar Kazahstānas Kultūras ministriju nodēvējies par “Anti-Borat”, šādi cenšoties atjaunot Kazahstānbas un tās kino tēlu pasaulē.

“Kazahi mīl savu valsti, un viņu patriotiskās jūtas mazliet aizskāra Sašas Barona Koena filma „Borats”. Nekādas nozīmes nav tam, ka valsts kontūra politiskajā kartē Kazahstānu neatgādināja un „kazahu” atmosfēra tika uzņemta Rumānijā. Mūsu uzdevums ir atjaunot Kazahstānas noniecināto imidžu,” par savu uzdevumu intervijā portālam IMHOclub.lv stāsta Viktors Vilks.

"Ar filmu „Pasniedzējs” tika atklāts festivāls „Šakena zvaigznes”, tā piedalījās trīs festivālos reģionā. Filma tika demonstrēta centrālajā televīzijas kanālā „Habar” (15 miljoni skatītāju). Pāris reizes pasēdēju zālē, pavēroju reakciju. Kāda tā bija? Kazahi ir labvēlīgi noskaņoti un pateicīgi skatītāji," stāsta Viktors Vilks. Filma jau ieguvusi ļoti plašu publicitāti gan Kazahstānas, gan arī citu valstu medijos, tai skaitā "Forbes".

„Pasniedzējs” ir romantiska komēdija par studentiem ar mūziku un moderno baletu. Man šķiet, to būtu iespējams pārdot Ķīnā un Taizemē. Iespējams izveidot karaoke versiju un pat spēli, taču... vai ir vērts par to runāt? Mūsu darbs ir radīt un iedvest dzīvību," intervijā portālam IMHOclub.lv stāsta Viktors Vilks.

Intervijā portālam IMHOclub.lv Viktors Vilks nenoliedz, ka šo filmu iespējams nosaukt par propagandisku. "Mēs propagandējam kritisko domāšanu!" filmas mērķus un sižetu kopā sasaista Viktors Vilks.

"Pasniedzējs" ir labestīga, asprātīga un viegli uztverama, mūzikas piesātināta filma par prestižas augstskolas studentu dzīvi. Galvenais varonis Armans iemīlas meitenē Kamilā, un lai iegūtu viņas uzmanību, izliekas par universitātes pasniedzēju, kurš it kā māca priekšmetu "Kritiskā domāšana".

Filmas "Pasniedzējs" pirmizrādē kinoteātrī "Splendid Palace" notika 13.decembrī, pasākumā par godu Kazahstānas republikas 22.gadadienai, kad filmu bija iespējams noskatīties gan diplomātiskajam korpusam, gan arī uzaicinātajiem žurnālistiem, politiķiem, uzņēmējiem u.c. Klātesošos kazahu valodā uzrunāja arī filmas režisors Viktors Vilks. Portāls IMHOclub.lv bija šī pasākuma iniciators.

Skatīt filmu "Pasniedzējs":

Foto: Viktors Vilks. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV