Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ziemassvētki Kungu kvartālā Liepājā

Easyget.lv, 16.12.2013. 10:15

Ar siltu pavardu, svētku tirdziņu un koncertiem svinēs Ziemassvētkus Kungu kvartālā
Ziemassvētki Kungu kvartālā Liepājā

Sestdien, 21.decembrī, Kungu ielas radošais kvartāls tērpsies svētku rotās un viesmīlīgi aicinās ikvienu liepājnieku un pilsētas viesi sajust svētku burvību, piparkūku smaržu un gaisā virmojošo prieku par kopā būšanu Ziemassvētku pasākumā „Piparkūku sirds”. Ziemas saulgrieži ir laiks, kad parūpēties par saviem mīļajiem, iegādājoties gan dāvanas, gan gardus cienastus svētku galdam.

Visas dienas garumā, no plkst. 11:00 līdz 17:00, Ziemassvētku tirdziņā ikviens varēs iegādāties gan tradicionālas, gan oriģinālas dāvanas tuviniekiem un draugiem, kā arī vietējo ražotāju gardumus svētku galdam. Gaisā virmos garšvielu un piparkūku smarža, vietējie ražotāji piedāvās vīnu, ābolu degvīnu, kūpinājumus, medu un zāļu tējas. Tiem, kas meklē orģinālas dāvanas, būs no kā izvēlēties – parafīna svečturi, ar roku darinātas galda spēles, izglītojoši plakāti bērniem un citas radošiem stāstiem un emocijām bagātas lietas. Tradicionālo dāvanu cienītājiem būs pieejami amatnieku izgatavotie ādas, adījumu un dzintara izstrādājumi.

Kungu ielas radošajā kvartālā kursies svētku ugunskurs, pie kura dzīvās liesmas sasildīties varēs ikviens. Uz atklātas uguns tiks gatavots gardais, karstais upeņu dzēriens. Vēdera priekam būs pieejami tradicionālie štovētie kāposti, kā arī mednieku desiņas, par ko rūpēsies SIA „Marķīza impērija”.

Svētku laiks ir piepildīts ar gaišumu, mīlestību un ticību rītdienai, un šo īpašo sajūtu palīdz izjust mūzika. Ziemassvētkos Kungu kvartālā plkst. 12:00 un 13:00 apmeklētāju un tirgotāju sirdis ielīksmos Kristapa Sudmaļa un grupas „Karogi” brīvdabas koncerts. Svētku noskaņu radīs gan tradicionālās Ziemassvētku dziesmas un instrumentālie skaņdarbi, gan Kristapa Sudmaļa oriģinālkompozīcijas, tādas kā „Ceļā uz laimi”, „Bet es jūtu” u.c.

No plkst. 14:00 par latviešu tautas tradīciju celšanu godā rūpēsies folkloras kopa „Atštaukas”. Ikviens tiks aicināts vērot seno bluķa velšanas rituālu un Ziemas saulgriežus svinēt kopā ar folkloras kopu un ķekatniekiem no Rucavas un Otaņķiem. Mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt masku darināšanas skoliņu, kā arī piedalīties radošajā darbnīcā un pagatavot vaska sveces.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV