Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Atklās izstādi "Rudens 2013. Nākotne sākas šodien"

Easyget.lv, 16.12.2013. 14:38

Turpinot tradīciju, 20.decembrī divās norises vietās tiks atklāta 38. ikgadējā vizuālās mākslas izstāde "Rudens".

Biedrības Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) organizētās izstādes apakštēma ir "Nākotne sākas šodien", kur izstādē eksponēto darbu autori aicināti interpretēt šodienas pavedienus, lai formulētu vīziju rītdienai.

Laikā, kad pasaule atrodas seismisku kultūras pārmaiņu vidū, arī pēdējā gada notikumi Latvijas kultūras dzīvē ietekmējuši mākslas pasaules sarosīšanos. Cilvēku dziļākās pārdomas, kaislības un vēlmes tiek izteiktas caur attēlu, skaņu, kustību - caur mākslas valodu. Māksla pārmaiņas vēlas jau šodien. Nākotne sākas šodien.
Kopumā būs iespēja apskatīt 95 darbus, kur pārstāvēti glezniecības, tēlniecības, foto mākslas, instalācijas un citi mākslas veidi. Izstādītie darbi ir tapuši laika periodā no 2012. līdz 2013. gadam, un tos radījuši vairāk kā 50 autori.

Iesniegtos darbus izvērtēja profesionālu mākslinieku un mākslas zinātnieku žūrija: Ieva Saulīte, Inese Vēriņa, Paulis Liepa, Ivars Heinrihsons, Baiba Guste un Igors Dobičins. Izstādes kuratore: Katrīna Dūka.
"Rudens" izstādi būs iespējams apskatīt no 20.decembra līdz 1.februārim LMS galerijā 11.novembra krastmalā 35 un LMS radošajā mītnē "Kombināts Māksla" Gaujas ielā 5.

Atklāšanas 20.decembrī plkst. 17:00 LMS galerijā, bet plkst. 20:00 LMS radošajā mītnē "Kombināts Māksla", kur no plkst. 21:00 būs iespēja arī klausīties īpašu muzikālo programmu, kas sastādīta sadarbībā ar "Dirty Deal Audio". Savu mūziku spēlēs jaunie Latvijas mūziķi Mr.Myster, Antikvariāts un Alberts, atbalstīs "Dirty Deal Audio" mūziķis Tablis, bet Dj setus piedāvās Oriole un Pukus.

LMS galerijas darba laiks: pirmdiena - sestdiena, no plkst. 11:00 līdz plkst. 17:00.

LMS radošās mītnes "Kombināts "Māksla"" darba laiks: pirmdiena - sestdiena, no plkst. 12:00 līdz plkst. 17:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV