Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Rīgā atklās jaunu Pop-up mākslas galeriju

Easyget.lv, 17.12.2013. 09:28

19. decembrī t/c Galleria Riga 6.stāvā durvis vērs jauna mākslas telpa „Pop-up mākslas galerija”.

Sākot ar 19.decembri, Rīgas kultūras un mākslas notikumu norišu kartē būs iekļauts jauns, atraktīvs projekts „Pop-up mākslas galerija”, kurā piedāvās daudzveidīgas, profesionālas, pozitīvas mākslas pieejamību. Organizatori izstādei sarūpējuši īpaši spilgtu mākslinieku darbu plejādi, kuru vidū atrodami gan sabiedrībā atzītu mākslinieku radīti darbi, gan nesen Latvijas Mākslas akadēmiju absolvējušu mākslinieku darinājumi. Starp autoriem - Kristīne Luīze Avotiņa, Elizabete Melbārzde, Ilze Avotiņa, Kristīne Kvitka, Alise Mediņa, Anna Laicāne, Zane Balode, Agnija Ģērmane, Neonilla Medvedeva, Jekaterina Razina, Ieva Liepiņa, Jānis Ziņģītis, Ilze Preisa.

„Pop-up mākslas galerijas” programmā paredzēta mākslas izstāde - pārdošana, radošās darbnīcas, meistardarbnīcas un interaktīvas aktivitātes. Galeriju no līdzīgiem projektiem atšķir fokuss uz profesionalitāti, rūpīga darbu atlase un tas, ka paši mākslinieki ir klātesoši gan izstādes laikā, gan radošajās darbnīcās.

„Pop-up mākslas galerijas” iniciatīva sasaucas arī ar "Rīga 2014" atklāšanas pasākumiem, kas meklē un veicina kultūras atklāsmes ne tikai muzejos, galerijās un kultūras iestādēs, bet iziet sabiedrībā, pilsētas ielās un pagalmos. Mākslinieki radošas un gaismpilnas iniciatīvas saskata mums apkārt, ikdienas kultūrtelpā, māksla iemājo arī daudzu rīdzinieku un pilsētas viesu ierasto taku krustpunktā, tirdzniecības centra „Galleria Riga” 6. stāvā, kur darbosies pašmāju gleznotāju un mākslas mīļotāju uzburtā „Pop-up mākslas galerija”.

„Pop-up mākslas galerija” veidota kā alternatīva mākslas radītāju un baudītāju satikšanās vieta, kurā starp daudzkrāsu gleznām rosās pašas to radītājas un vienlīdz gaidīts ir gan mākslas zinātājs, gan pirmatklājējs, kas, daloties iespaidos un mainoties ikdienas lomām, no mākslas vērotāja var kļūt par tās radošu daļu.

Izstāde pirmssvētku laikā būs bagātināta ar labdarības aktivitātēm un jau šobrīd organizatori ir sākuši rūpēties par to, lai izstādes laikā būtu iespējams sajust Ziemassvētku tuvošanos.

„Pop-up mākslas galerija” darbu sāks 19. decembrī plkst. 18.00 un izstāde turpināsies līdz 14. janvārim. Ieeja bez maksas. Aktuālā informācija pieejama „Facebook” lapā - „Pop-up galerija”
https://www.facebook.com/Pop-Up-Galerija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV