Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izdota grāmata visiem patiesajiem kino gardēžiem

Easyget.lv, 19.12.2013. 11:26

Apgāds Zvaigzne ABC laiž klajā īpašu dāvanu visu vecumu kinomīļiem – neparastu grāmatu, pēc kuras motīviem tapusī Martina Skorsēzes piedzīvojumu spēlfilma „Hugo” (2011) pērn bija izvirzīta vienpadsmit Oskara balvām, - Braiena Selznika, amerikāņu stāstnieka un mākslinieka, savdabīgo un aizkustinošo stāstu "Hugo Kabrē izgudrojums".
Izdota grāmata visiem patiesajiem kino gardēžiem

Stāsta notikumi risinās Parīzē 20. gadsimta 30. gados. Divpadsmitgadīgais bārenis Hugo, strādādams par pulksteņu meistaru kādā no Francijas vilcienu stacijām, kādu dienu atrod savādu ierīci – mehānisko cilvēku –, un sākas elpu aizraujoši piedzīvojumi... Zēnam jārod atbildes uz jautājumiem: kā salabot šo ierīci, kur pazudusi tēva piezīmju grāmatiņa ar vērtīgajiem ierakstiem par mehāniskā cilvēka darbību un kas patiesībā ir dzelzceļa stacijas rotaļlietu veikala pārdevējs.

Hugo atklātie noslēpumi ir saistīti ar franču kino leģendu režisoru Žoržu Meljesu (1861–1938), kurš kā viens no pirmajiem lika lietā dažādas kadra tehnoloģijas, radot kinematogrāfiskas virāžas, kas sava laika skatītājam aizrāva elpu. Stāsts atklāj Meljesa filmas “Ceļojums uz Mēnesi” pasauli un kino pasaules burvību, palīdzot vairāk uzzināt par laikmetu, kad šodien tik ierastās "kustīgās bildītes" lielākajai daļai cilvēku vēl bija pārsteigums, noslēpums un visīstākā maģija.

Hugo neparasto piedzīvojumu aprakstus lasītājam palīdzēs uztvert vairāk nekā trīssimt lappušu izteiksmīgu, zīmuļa tehnikā darinātu paša autora ilustrāciju; grāmatu bagātina arī citu mākslinieku komiksi, filmu skiču un kadru fragmenti, kas grāmatu padara par patiesu vizuālu baudījumu mākslinieciski noskaņotajiem, bagātīgu izziņas materiālu ziņkārīgajiem un lielisku dāvanu visiem – tiklab bērniem kā pieaugušajiem –, kurus jebkad interesējusi sarežģītā un valdzinošā kino pasaule.

Grāmata visā pasaulē radījusi ārkārtīgi lielu lasītāju interesi un ir iekļauta The New York Times visvairāk pārdoto grāmatu sarakstā.

Grāmatu no angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

Filmas treileris:

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV