Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Šonedēļ Rīgā svinēs Šerloka Holmsa dzimšanas dienu

Easyget.lv, 02.01.2014. 09:14

4. janvārī Rīgā trešo reizi notiks pilsētas svētki „Šerloka Holmsa dzimšanas diena”, godinot slaveno detektīvu 160. dzimšanas dienā.
Šonedēļ Rīgā svinēs Šerloka Holmsa dzimšanas dienu

Krāšņais pasākums, kas apvieno visus slavenā detektīva pielūdzējus, sāksies plkst. 13.00 pie Latvijas Mākslas Akadēmijas, kur pulcēsies Holmsa un citu Konana Doila literāro tēlu uzticīgākie sekotāji, lai dotos kostīmu parādes gājienā. Uz svētku galvenās skatuves Rātslaukumā notiks parādes dalībnieku apbalvošana, angļu šķirņu suņu parāde, koncerts un daudz citu interesantu aktivitāšu bērniem un pieaugušajiem.

Visu laiku un tautu izcilākā detektīva popularitātes vilnis pēdējos gados ir burtiski pārpludinājis pasaules kino industriju. Šeit jāmin režisors Gajs Ričijs, kurš manierīgos varoņus pārvērtis īstās Holivudas zvaigznēs, britu aktieris Benedikts Kemberbečs, kurš radījis mūsdienīgu, tomēr īsti Konan-Doiliski intelektuālu tēlu, un krievu piedzīvojumu remeiks, kurā lomas atveido Bojarskis un Paņins.

„Mūsu svētki bija iecerēti kā līksms, interaktīvs pasākums, kas piesaistīs tūristus un Latvijas iedzīvotājus aktīvai līdzdalībai kostīmu parādes gājienā un dažādās radošās aktivitātēs,” stāsta projekta „Šerloka Holmsa dzimšanas diena” direktore Vladislava Galkina. „Mēs cenšamies veidot piesātinātu un daudzveidīgu programmu, lai svētku pasākumos iesaistītu plašu auditoriju. Tādēļ svētku dienā sirdij tuvu izklaidi varēs atrast mūsdienu Holmsa pielūdzēji, kuri, tērpušies kostīmos, dosies gājiena, slavenās I. Masļeņņikova filmas cienītāji, kuriem būs organizētas īpašas ekskursijas pa filmas uzņemšanas vietām, kinomāni, kuri svētku laikā varēs apmeklēt kinofestivālu „Sherlock Holmes Cinema”, estēti, kuriem būs atvērts retro fotosalons, suņu mīlētāji, kuri varēs vērot unikālu suņu parādi. Turklāt mēs gatavojam arī pārsteigumus”.

Dalībnieku iepriekšēja reģistrācija notiks svētku interneta vietnē:holmes.lv un svētku interneta lapā facebook.com/SherlockHolmesBirthdayRiga, kā arī pirms gājiena organizatoriskajā punktā pie Mākslas akadēmijas ieejas. Visiem dalībniekiem, kuri pretendē uz balvu, obligāti jāreģistrējas, iesniedzot fotogrāfiju, personas datus un tēla aprakstu. Uzvarētājus noteiks autoritatīva žūrija.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV