Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Siguldā atklās izstādi „Koki un gaisma pilsētā”

Easyget.lv, 02.01.2014. 16:50

Kā „Rīga 2014” satelītprojekts Vides mākslas festivāla „Cilvēks. Daba. Nākotne” ietvaros ceturtdien, 9. janvārī, plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā tiks atklāta Arno Marnica un Ilvara Veģa darbu izstāde „Koki un gaisma pilsētā”.

Vai mūs nākotnē sagaida dabas uzvara pār urbāno vidi? Vai arī urbānās idejas uzvarēs un daba atkāpsies cilvēka priekšā? – šie ir jautājumi, kuri jau divus gadus kalpo par galveno vadmotīvu festivālam, kas atradis risinājumu dabas un pilsētvides savstarpējām attiecībām.

Siguldā viesosies Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas fotogrāfijas specializācijas vadītājs Arno Marnics ar foto izstādi „Koki pilsētā”. Arno Marnica fotogrāfijas tapušas laika posmā no 2007. līdz 2011. gadam. Sērija veidota kā autora interpretācija par koku ēnu sniegto vēstījumu cilvēkiem. Izstādē redzamos darbus jau pašā nosaukumā iezīmē kontrasts - pilsēta kā urbāna vide, un veido pretstatu koka dabiskajai videi – mežam. Arī fotogrāfijās kā galvenais tēls tiek izmantota koka ēna - gaismas un tumsas saspēle. Izstādes darbos aplūkojama gaismēnu un smalku līniju mijiedarbība ar dažādiem pilsētvidē sastopamajiem objektiem - fasāžu sienām, durvīm, logiem u.c. Neatņemams darbu papildinājums ir darbu nosaukumi, kas atklāj tieši autora saskatīto vēstījumu fotogrāfijās redzamā tēla saspēlē ar pilsētvidi.

Ilvars Veģis ikdienā nodarbojas ar skaņas ierakstīšanu un apstrādi, viņa vaļasprieks - radīt interesantu apgaismojumu, savstarpēji nesaderīgā savienojumā sola izraisīt patiesu interesi. Apgaismojums ir svarīgs it īpaši šajā gada tumšākajā laikā, bet izteiksmīgas lampas izstādē „Gaisma pilsētā” būs īpaša odziņa.

Izstāde apskatāma no 9. janvāra līdz 30. janvārim Siguldas pagasta Kultūras namā, Zinātnes ielā 7b, darba dienās no 10.00 līdz 19.00; sestdienās, svētdienās no 10.00 līdz 14.00 Ieeja – brīva.

Pēc izstādes atklāšanas, plkst. 19.00, ikviens aicināts piedalīties diskusiju cikla „Latvieša identitāte” otrajā diskusijā par tēmu „Māksla un mākslinieki”. Ieejas maksa – 3 EUR.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV