Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Studijas Sony Pictures filmu izplatīšanu Latvijā pārņem ACME Film

Easyget.lv, 06.01.2014. 10:34

Kompānija "ACME Film" ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Holivudas filmu studiju "Sony Pictures" par tās filmu izplatīšanu Latvijā, sākot ar 2014.gada janvāri.
Studijas Sony Pictures filmu izplatīšanu Latvijā pārņem ACME Film

Turpmāk kompānija “ACME Film” studijas “Sony Pictures” paspārnē tapušos darbus izplatīs visās trīs Baltijas valstīs. Ar “ACME Film” starpniecību “Sony Pictures” filmas Lietuvā tiek izplatītas kopš 2004.gada, bet Igaunijā kopš 2011.gada. Līdz šim "Sony Pictures" filmas Latvijā izplatīja SIA "Forum Cinemas".

“Sony Pictures Entertainment” ir viena no lielākajām filmu producēšanas un izplatīšanas kompānijām pasaulē, kuras paspārnē darbojas studijas “Columbia Pictures”, “TriStar Pictures”, “Screen Gems” un citi uzņēmumi. “Sony Pictures” katalogā ir vairāk nekā četri tūkstoši kinofilmu. Starp zināmākajiem studijas darbiem jāmin tādi nosaukumi kā “Džeimsa Bonda” , “Zirnekļcilvēka”, “Vīri melnā” un citas filmu franšīzes, bet pēdējo gadu populārāko filmu sarakstā ietilpst tādi darbi kā “Da Vinči kods”, “Sociālais tīkls”, “Tūrists”, “Smurfi”, “Meitene ar pūķa tetovējumu”, “Atsvabinātais Džango” un virkne citu filmu.

2014.gadā Latvijā tiks izplatītas tādas studijā "Sony Pictures" producētas filmas kā 3D kases grāvēja “Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks” otrā daļa, kas uz ekrāniem iznāks 25. aprīlī, fantastikas trilleris “Robokops” (14. februāris), komēdijas “Džampstrīta 21” turpinājums (13.jūnijs), spriedzes filma ar Denzelu Vašingtonu galvenajā lomā “The Equalizer” (26.septembris) un citas kinolentes. Pirmā “Sony Pictures” filma, kuru piedāvā SIA ”ACME Film”, ir “Amerikāņu afēra” (“American Hustle”). Titullomas tajā izpilda Kristians Beils, Dženifera Lourensa, Bredlijs Kūpers un citas kinozvaigznes. Filma ir saņēmusi 7 Zelta Globusu nominācijas un tiek minēta starp ASV Kinoakadēmijas balvu pretendentiem. “Amerikāņu afēra” uz Latvijas ekrāniem iznāk 31.janvārī.

Foto: Kadrs no filmas “Amerikāņu afēra”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV