Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Turpināsies dokumentālo īsfilmu konkurss „Latvijas kods”

Easyget.lv, 10.01.2014. 10:16

Dokumentālo īsfilmu konkurss „Latvijas kods” pēc pagājušā gada veiksmīgā starta arī šogad sniegs iespēju Latvijas sabiedrībai iepazīties ar pieciem jauniem un oriģināliem kino darbiem — Latvijas portretiem.
Turpināsies dokumentālo īsfilmu konkurss „Latvijas kods”

Latvijas Televīzija (LTV) turpinās veicināt dokumentālo stāstu veidošanu, kas fiksē Latvijas dzīvi šodien, kā arī integrē vēsturi mūsdienās un mūsdienas Latvijas vēsturē, sniedzot māksliniecisku un informatīvu ieguldījumu nākamajām paaudzēm. Jaunā konkursa izsludināšana notiks jau tuvākā mēneša laikā.

„LTV ar gandarījumu informē, ka arī šogad televīzijas skatītājiem būs iespēja vērtēt dokumentālo īsfilmu konkursa „Latvijas kods” jaunāko sniegumu, bet dokumentālistiem tā atkal būs jauna izdevība realizēt savas radošās ieceres īsā, kodolīgā formātā — 26 minūšu dokumentālā filmā. Ļoti ceru, ka atsaucība būs vismaz tikpat liela kā pagājušajā gadā, kad saņēmām 21 filmas idejas pieteikumu,” komentē LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Anna Rozenvalde, piebilstot, ka ir svarīgi, lai tie būtu plašu auditoriju uzrunājoši stāsti par mūsdienu Latviju — cilvēkiem, vidi, notikumiem; filmas, kurām būtu potenciāls arī ilgtermiņā saglabāt savu nozīmību —¬ gan vēstījuma, gan mākslinieciskā izpildījuma aspektā.

„Projekts „Latvijas kods” ir lielisks pozitīvais paraugs jēdzienam „nacionālais pasūtījums” — pierādījums, ka labas filmas par Latviju iespējams uzņemt arī bez politiskas angažētības un neobjektīva komplimentārisma, turklāt saglabājot režisoru rokrakstu daudzveidību šķietami vienotā tematiskajā rāmī. Apsveicama LTV iniciatīva atsvaidzināt finansējuma trūkumā pagurušo Latvijas kinovidi, piedāvājot autoriem jaunu izaicinājumu gan tematiskā, gan darba tempa ziņā, — un autori pierādīja, ka var!” uzsver žurnāla “Kino Raksti” galvenā redaktore Kristīne Matīsa.

„Projekta „Latvijas kods” iecere ir laba, un tas ir jāturpina. Neatkarīgi no atsevišķu filmu sasniegtā mākslinieciskā līmeņa, projekts kopumā dod papildu iespēju strādāt. Neesmu pārliecināts, ka uzstādījums aicināt piedalīties tikai jaunos vai ierobežojums ar kādu konkrētu tēmu būs auglīgāks. Latvijas mūsdienu problemātika ir pietiekami konkrēta orientācija. Pirmā konkursa rezultāti rāda, ka tā iespējams gūt negaidītus tematiskos salikumus. Atbilstoši orientējot, skatītāju var pieradināt — gaidīt nākamruden jaunu kino „bliezienu”. Iepriekš neparedzamu, tāpēc jo saistošāku,” komentē kinozinātnieks Agris Redovičs.

Projektu „Latvijas kods. Latvija 96. Latvija šodien” rīko LTV sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV