Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Galerijā Pegazs atklās Silvas Linartes gleznu izstāde

Easyget.lv, 13.01.2014. 11:36

No 14. janvāra līdz 26. februārim galerijā Pegazs būs skatāma gleznotājas Silvas Linartes darbu izstāde “Pieskārieni”.
Galerijā Pegazs atklās Silvas Linartes gleznu izstāde

Mākslinieces Silvas Linartes glezniecība ir maiga un trausla kā mīlošas sievietes pieskāriens. Niansēti pasteļtoņi, noslēpumainība un izjusti pārdzīvojumi, ietverti krāsās uz faktūrās, ieved mākslinieces pārdzīvojumu pasaulē. Kāds mirkļa tvērums rīta vai vakara gaismā, kāda noskaņa dabā, pilsētā vai dvēselē. Glezniecības maniere šķiet brīžam pat gluži caurspīdīga, noskaņu bagātība tā ir Silvas Linartes dāvana skatītājam. Pieburt un ievilkt, līdzizdzīvot un atpazīt arī savu emociju gammu mākslinieces darbos. Prieka un optimisma piesātināti darbi no gaiša līdz tumšam pauž sajūsmu par Radītāja pasauli, par dzīves spēli, par krāsu bagātību, par gaismu, par mīlestību, par visu, vienkārši esību....

Daudziem Rīgas skatītājiem izstāde mākslas galerijā Pegazs būs pirmā tikšanās ar mākslinieci Silvu Linarti, spilgts un priecīgs satikšanās brīdis ikvienam mākslas cienītājam.

Silva Linarte (dz. Skrinda) dzimusi 1939.gada 26.februārī Daugavpils novadā skolotāja ģimenē. 1941.gada 14.jūnijā Skrindu ģimeni izveda uz Sibīriju, tāpēc bērnību un skolas gadus viņa pavadījusi Krasnojarskas novadā.

Atgriežoties Latvijā, 1961.gadā absolvēja Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas interjera nodaļu, 1977.gadā - Latvijas Valsts Mākslas akadēmijas pedagoģijas nodaļu, iegūstot gleznotājas kvalifikāciju.

Strādājusi par pasniedzēju Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā, tad Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Rēzeknes filiālē, vēlāk atkal Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā, kur nostrādā 25 pedagoģiskā darba gadus.

Kad Latvija atguva valsts neatkarību, Silvija Linarte, cienot Sibīrijā palikušo vecāku piemiņu, atgriezās tēva dzimtas mājā «Skrindas» Daugavpils novada Vaboles pagastā. Atsāka pedagoģisko darbu Daugavpils mākslas vidusskolā «Saules skola» un 8 gadus pildīja Daugavpils pilsētas galvenās mākslinieces pienākumus.

Izstādēs piedalās kopš 1965.gada, personālizstādes bijušas Madonā (1979) un Rīgā (1982). Vairāki darbi atrodas privātkolekcijās Zviedrijā, Kanādā, Vācijā, ASV un Ķīnā. Vienlīdz augstu vērtē priekšmetisko, kā arī bezpriekšmetisko glezniecību.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV