Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas Doma jaunās vitrāžas veidotāji tiksies ar novadu iedzīvotājiem

Easyget.lv, 16.01.2014. 09:13

Visu janvāra mēnesi, pieminot barikāžu notikumus, kustības "Mans Doms" vēstnieki un jaunās Rīgas Doma vitrāžas autors tiksies ar barikāžu dalībniekiem Valmierā, Limbažos, Talsos, Liepājā, Jelgavā, Bauskā, Rēzeknē un Jēkabpilī.
Rīgas Doma jaunās vitrāžas veidotāji tiksies ar novadu iedzīvotājiem

Kustība "Mans Doms" organizē tūri dažādos Latvijas novados, lai kopīgi gan ar barikāžu dalībniekiem, gan jauniešiem, kam nav tiešu atmiņu par Atmodas laiku, vienotos atmiņās par 1991. gada barikāžu notikumiem.

Tikšanās laikā tiks stāstīts par jauno Rīgas Doma vitrāžu “Ar degsmi par brīvu Latviju”, ko atklās šī gada pavasarī. Vitrāžas autors, arhitekts Krišs Zilgalvis rādīs neparastā stikla paraugus un informēs par unikālo tehnoloģiju, kurā tiks veidota barikādēm un Atmodai veltītā vitrāža. Šāda veida logs būs pirmais pasaulē. Bet sabiedriskās kustības "Mans Doms" vēstnieki dalīsies savos atmiņu stāstos un pieredzē par barikāžu laiku Rīgas Domā un Doma laukumā.

31. janvārī plkst. 15:00 prezentācija notiks Rēzeknē, Latgales Kultūrvēstures muzejā, Atbrīvošanas alejā 102, bet plkst. 19:00 Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā, Rīgas iela 210/212.

Ar iedzīvotājiem tiksies Rīgas Doma dekāns Elijs Godiņš, vitrāžas autors Krišs Zilgalvis, projekta "Mans Doms" organizators Gatis Vectirāns, biedrības “Ascendum” vadītāja Zaiga Pūce, kā arī īpašais viesis – hokejists Artūrs Irbe. Par muzikālo noskaņu rūpēsies dziesminieks Goran Gora.

"Šobrīd norit darbs pie jaunās Rīgas Doma vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju", kas veltīta Latvijas neatkarības atjaunošanai. Šis piemineklis būs kā apliecinājums mūsu tautas varenībai un drosmei, un vienlaikus būs arī kas pilnīgi jauns stikla mākslā ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Jaunā vitrāža atradīsies Marijas kapelā, un tā būs vieta, kur cilvēki varēs uzkavēties, pieminot Atmodas laika notikumus. Paredzēts, ka vitrāža būs labi saredzama no Doma laukuma, šādi atgādinot par barikāžu notikumiem ikvienam garāmgājējam un pilsētas viesim", stāsta biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV