Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izsludināts konkurss skolēniem „Mūsdienu varonis”

Easyget.lv, 17.01.2014. 09:50

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina 8. – 12. klases skolēnus piedalīties konkursā „Mūsdienu varonis”, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Ir 2014. gads, un Latvijā rodas jauns varonis. Kāds viņš izskatās? Fiziski skaists un spēcīgs, bet varbūt ārēji necils? Kādi ir jaunā varoņa mērķi un īpašības, lai spētu tos realizēt? Kāds ir šodienas Lāčplēsis, Namejs, Spīdola vai Sprīdītis?

Laikā no 2014. gada 16. janvāra līdz 3. februārim aicinām klases izveidot savu versiju par mūsdienu Latvijas varoni foto, video, audio u. c. formātā. Sagatavotajam materiālam jāpievieno arī īss apraksts par jauno varoni. Mūsdienu varoņa versija jāiesūta uz e-pasta adresi liva.pugovica@rmm.lv vai jāpublicē portālā Facebook.com Rakstniecības un mūzikas muzeja profilā https://www.facebook.com/rakstniecibas.muzejs.

Konkursa uzvarētāju noteiks balsojums. Mūsdienu varoņa portreta, kurš līdz 2014. gada 10. februārim būs saņēmis visvairāk „patīk”, veidotāji varēs saņemt bez maksas savā skolā Rakstniecības un mūzikas muzeja ceļojošo izstādi „Sadzejotā valsts”.

Ceļojošā izstāde „Sadzejotā valsts” ir Rakstniecības un mūzikas muzeja veltījums Latvijas Republikas 95. gadadienā. Izstāde skatāma kā lapas kādā sociālajā tīklā, kurā dažādu laikmetu rakstnieki un mūziķi veido ierakstus un notikumus, raksta komentārus, pievienojas interešu grupām un apmeklē pasākumus. Profila informācijā tiek nosauktas un raksturotas tēmas, kas interesējušas Raini, Kārli Skalbi, Māri Čaklo, Lūciju Garūtu, Jāzepu Vītolu, Āriju Elksni, Imantu Kalniņu u. c.; klasiķu diskusijai pievienojas arī mūsdienu autori Anna Auziņa, Toms Treibergs, Iveta Ratinīka. Izstādē izmantots bagātīgs muzeja krājuma rokrakstu, dokumentu, fotogrāfiju un citu materiālu klāsts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV