Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Foto: Mākslas akadēmijā atklāta izstāde „Kanona mantojums”

Easyget.lv, 17.01.2014. 15:36

Latvijas Mākslas akadēmijas pedagogi un studenti izstādē „Kanona mantojums” veido laikmetīgas interpretācijas par klasiķu darbiem.
Foto: Mākslas akadēmijā atklāta izstāde „Kanona mantojums”

Galerijas:

2013. gada maijā Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēji uzsāka darbu radošajā laboratorijā „Mūsu mākslinieki”, kurā pētīja Latvijas kultūras kanona vizuālās mākslas vērtības. Balstoties uz izcilo talantu atstāto mantojumu, šī studiju gada sākumā laboratorijas darbā iesaistītie pedagogi kopā ar studentiem radīja mūsdienīgas interpretācijas par klasiķu veikumu.

Kopdarba rezultātā tapuši jauni mākslas darbi, kas no 17. janvāra līdz 7. februārim aplūkojami izstādē „Kanona mantojums” Mākslas akadēmijas aulā.

Mākslas akadēmijas pasniedzēji Andris Vītoliņš, Kristians Brekte, Kristaps Zariņš, Aleksejs Naumovs, Jānis Andris Osis, Aigars Bikše un Gļebs Panteļejevs, strādājot kopā ar savu nodaļu studentiem, veidojuši laikmetīgu cieņas apliecinājumu Latvijas mākslas vērtību kanonā iekļautajiem māksliniekiem Jāzepam Grosvaldam, Kārlim Padegam, Jēkabam Kazākam, Niklāvam Strunkem, Vilhelmam Purvītim, Teodoram Zaļkalnam, Kārlim Zālem.

Foto: Aigars Bikše izstādes „Kanona mantojums” atklāšanā. Foto (c) Didzis Grodzs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV