Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ieva Kraule atklās izstādi „Vientulība būs mans lielākais dārgums”

Ieva Kraule, 17.01.2014. 16:58 | komentāri (1)

No 24. janvāra līdz 5. februārim Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma jaunās mākslinieces Ievas Kraules izstāde “Vientulība būs mans lielākais dārgums”, informē Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga.

“Pagātnē ir vien astoņas notis, kas atkārtojās katru ceturtdienas rītu kopā ar basketbola bumbas ritmisko sitienu, asu gumijas švīkstu un svilpes spalgās balss nervozo piedziedājumu ikvienai stundai. Doma par iespēju tur atgriezties uzdzen drebuļus, sīvus kā aronija, spļauta caur plastmasas trubiņu. Sīvums pārņem mūs abus, bet patiesais zaudētājs ir tas, kurš, atskanot zvanam, zilganām lūpām lūdz aizdot lodīšu pildspalvu,” raksta māksliniece.

“Vientulība būs mans lielākais dārgums” veltīta aizmirstām takām starp ļodzīgiem žogiem un izdangātu asfaltu, kur kāds, klusi dungojot nenosakāmu melodiju, meklē īstos attālumus starp notikumiem, noberzta audekla raupjumu un kādu neatkārtojamu rozā toni. Izstādē apskatāmas kolāžas un instalācijas, kurās personiskas atmiņas mijas ar atsaucēm uz dažādu laiku popkultūras un vides sajaukumiem.

Ieva Kraule (1987) studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Māksliniece strādā dažādos medijos. 2012. gadā galerijā “Bastejs” bija skatāma Ievas Kraules personālizstāde “Sengaidītas brīvdienas pie fiktīvu atmiņu bezdibeņa”, bet 2013. gadā “kim?” Laikmetīgās mākslas centrā norisinājās personālizstāde “11 no 10”. Februārī Vita Kuben galerijā Ūmeo tiks atklāta mākslinieces izstāde projekta “Virsbūve” ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV