Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Kuldīgas novada muzejs sāk pasākumu ciklu "Kā tur īsti bija?"

Easyget.lv, 21.01.2014. 10:30

Turpinot vēsturiskos piedzīvojumu stāstus, Kuldīgas novada pētnieki un vēstures interesenti tiek aicināti uz atmiņu pēcpusdienu "Veckuldīgas pilskalns - kultūras pasākumu un atpūtas vieta cilvēku atmiņās" 31.janvārī Kuldīgas novada muzejā plkst. 14:00.

Veckuldīgas pilskalns ir lielākais kuršu pilskalns, kas ļaudis pulcējis daudzu gadsimtu garumā. Pagājušā gadsimtā tur tika rīkoti daudzi nozīmīgi kultūras pasākumi. Notika dziesmu svētki, balles, ar sportu saistīti pasākumi. Tādēļ uz atmiņu pēcpusdienu interesenti aicināti ņemt līdz fotogrāfijas un citas liecības par piedzīvoto Veckuldīgas pilskalna pasākumos.

Līdzīgi kā tas bija pastaigā pa Pilsētas dārzu, šī pasākuma cikla laikā ikvienam būs iespēja dalīties savās liecībās un piedzīvojumos ar pārējiem interesentiem. Katrs, kam saglabājušās labas atmiņas, varēs stāstīt par sev tuvu un aizraujošu notikumu - pirmo tikšanos, neaizmirstamām dejām, jaunības nebēdībām vai izklaidēm ar draugiem Veckuldīgas pilskalnā- svarīgs ir katrs notikums. Tas būs brīdis, kad varēsim stāstīt, klausīties, atcerēties un papildināt viens otra teikto, lai kopīgiem spēkiem noskaidrotu, kā tur īsti bija.

Muzejs gatavojas nākamajiem pieredzē dalīšanās mirkļiem - Kino skatīšanās Kuldīgā un novadā, kas norisināsies februārī, kā arī dārzniecības un ziedu audzētāji Kuldīgā un novadā, kas risināsies martā, pavasara un plaukstošu ziedu gaidīšanas noskaņās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV