Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Apstiprina skolēnu dziesmu un deju svētku norises datumus un vietas

Easyget.lv, 22.01.2014. 09:09

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks 2015.gadā no 6. līdz 12. jūlijam Rīgā.
Apstiprina skolēnu dziesmu un deju svētku norises datumus un vietas

Dziesmu un deju svētku likums nosaka, ka Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek reizi piecos gados, starplaikā starp Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem, un šo svētku rīkotājs ir Valsts izglītības satura centrs. Iepriekšējie X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notika Rīgā no 2010.gada 6.jūlija līdz 11.jūlijam.

Kā galvenās norises vietas Rīgā tradicionāli ir Mežaparka Lielā estrāde, kur notiks Noslēguma koncerts, un Daugavas stadions, kurā plānots Tautas deju lielkoncerts. Mežaparka Lielā estrāde vienlaikus var uzņemt līdz 14 tūkstošiem dziedātāju un līdz 40 tūkstošiem skatītāju. Savukārt Daugavas stadionam jānodrošina atbilstoša infrastruktūra Deju lielkoncertu rīkošanai, lai tiktu ievēroti visi drošības pasākumi 16 līdz 18 tūkstošiem skolēnu – tautas deju dejotājiem gan mēģinājumu, gan koncertu laikā.

Lai nodrošinātu dalībnieku drošību Daugavas stadionā, ir nepieciešams papildus pilnveidot un uzlabot infrastruktūru Deju lielkoncertu un mēģinājumu rīkošanai, tālab MK sēdē nolemts Izglītības un zinātnes ministrijai sagatavot un līdz 2014.gada 28.februārim noteiktā kārtībā iesniegt MK informatīvo ziņojumu par esošo situāciju Daugavas stadionā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises nodrošināšanai.

MK projektā noteiktas arī citas XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumu norises vietas, kuros izskanēs dažādi koncerti un pasākumi - Pūtēju orķestru un Bērnu simfonisko orķestru koncerti, Bērnu folkloras kopu programma, Bērnu vokālo ansambļu finālkonkurss un Tautas mūzikas koncerts, koru finālkonkurss, bērnu radošie pasākumi, Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas izstādi, Mūsdienu deju lielkoncerts, svētku atklāšanas pasākums.

Lai veiktu skolēnu iesaistīšanos Dziesmu un deju svētku procesā, nodrošinātu tradīcijas saglabāšanu un svētku sagatavošanu, ir iesaistīti vairāk nekā pieci tūkstoši interešu izglītības, profesionālās ievirzes mūzikā, mākslā un dejā pedagogi.

Foto: XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks 2015.gadā no 6. līdz 12. jūlijam Rīgā. Foto (c) Ingus Bajārs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV