Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Kino klubā aicina iepazīt memā kino klasiku

Easyget.lv, 22.01.2014. 12:49

23. janvārī kultūras centrā Iļģuciems Kino klubs atklās lekciju cikls par trīs izciliem komiķiem - Haroldu Loidu, Basteru Kītonu un Čarliju Čaplinu.
Kino klubā aicina iepazīt memā kino klasiku

No vissenākiem laikiem smiekli pavada cilvēka dzīvi, kompensējot nāves neizbēgamības traģisko apjautu. Cilvēki, kuriem piemīt spēja uzjautrināt citus, iemest smieklu dzirkstis īgnuma mijkrēslī, ir labprāt gaidīti ikvienā sabiedrībā. Komiskais caurvij arī visu kino vēsturi no pašiem tās sākumiem. Visā pasaulē cilvēki apmeklēja kinoteātrus, lai ļautos smiekliem.

Šajā un dažos turpmākajos Kino kluba lektorijos tiks piedāvāts lekciju cikls par trīs izciliem komiķiem - Haroldu Loidu, Basteru Kītonu un Čarliju Čaplinu. Pagājušā gadsimta 20. gados viņi bija „karaļi”. Visā pasaulē skatījās viņu filmas un smējās līdz asarām. Lieliskā trijotne pacēla komēdiju no lētiem jokiem līdz asprātībai, kas neļauj darbiem novecot. Cikls atgādinās par nezūdošajām vērtībām, ko glabā kino vēsture.

23. janvārī plkst.18.30 Rīgas kultūras centra Iļģuciems Amatu nama kamerzālē notiks lekcija par Haroldu Loidu (1893-1971) – labi audzinātu jaunu cilvēku, mazliet kautru, vienmēr pieklājīgi ģērbušos, raga brillītēs. Filmās viņš nonāk visgrūtākajās situācijā, bet vienmēr atrod izeju, kā balvu saņemot mīļotās skūpstu un roku. Laimīgās beigas dāvāja prieku miljoniem cilvēku un apliecināja, ka katrs pats ir savas laimes kalējs, un ne tikai Amerikā.

Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs.

Lekcijas ietvaros tiks demonstrēta Loida satraucošā komēdija „Beidzot drošībā” (1923). Noslēpumu, kā filma uzņemta, Loids nevienam neatklāja un paņēma līdzi kapā, atstājot vielu kino vēsturnieku diskusijām.

Ieejas maksa – EUR 2.00, bērniem, skolēniem un pensionāriem – EUR 1.00.

Foto: Kadrs no filmas „Beidzot drošībā”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV