Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Tradicionālās dejas un cīņas māksla koncertā „Ķīniešu Jaunais gads”

Easyget.lv, 25.01.2014. 22:59

Ar diviem bezmaksas koncertiem „Ķīniešu Jaunais gads” svinēs Rīgas un Pekinas sadraudzības 10 gadu jubileju
Tradicionālās dejas un cīņas māksla koncertā „Ķīniešu Jaunais gads”

4. februārī Rīgas Kongresu namā notiks divi koncerti „Ķīniešu Jaunais gads”, skatītājiem piedāvājot tradicionālās ķīniešu dejas un cīņas mākslas paraugdemonstrējumus. Koncerti notiks, svinot gan ķīniešu Jaunā gada iestāšanos, gan Rīgas un Pekinas sadraudzības 10 gadu jubileju.

Koncerta apmeklētājiem būs iespēja vērot Pekinas Sporta universitātes Mākslas grupas talantīgo mākslinieku uzstāšanos, kas ar saviem priekšnesumiem viesojusies jau daudzviet pasaulē, tostarp Krievijā, Itālijā, Francijā, Argentīnā. Ķīniešu Jaunā gada svinību koncertā skatītāji varēs iepazīt arī tradicionālās dejas, kurās tiek atveidoti dažādi ķīniešu kultūrā nozīmīgu dzīvnieku tēli, kā arī redzēt mākslinieku meistarīgi izpildīto un demonstrēto cīņas mākslu. 

Tradicionāli Ķīnā Jaunais gads iezīmē ziemas sezonas beigas un pavasara iestāšanos, kas atspoguļojas arī svētku literārajā tulkojumā no ķīniešu valodas – „Pavasara svētki”. Jauno gadu svin ziemas pirmajā jaunajā mēnesī, kad beidzies pilns mēness cikls. Tas iestājas pēc ziemas saulgriežiem, tādēļ katru gadu Jaunā gada datums mainās. Šogad Ķīniešu Jaunais gads iestājas 31. janvārī, iezīmējot Zilā Zirga gada sākumu, kas ilgs līdz 2015. gada 18. februārim. Ķīnieši Jaunā gada dienu uzskata par pavasara svētkiem un svin to ar uguņošanu, kas pēc viņu ticējumiem atbaida ļaunos garus.

Koncertu sākums plkst. 15.00 un plkst. 19.00. Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, ko var saņemt Rīgas Kongresu nama foajē no 25. janvāra katru dienu, izņemot svētdienu, no plkst. 12.00 līdz 19.00. Ielūgumus var saņemt līdz 3. februārim vai līdz brīdim, kamēr tie pieejami.

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV