Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kameroperā „Līsistrate” uzstāsies izcili Latvijas un Šveices mākslinieki

Easyget.lv, 29.01.2014. 09:15

Februāra vidū Rīgā un Liepājā būs skatāms Eiropas kultūras galvaspilsētas gada kameroperas iestudējums „Līsistrate”, ko veido starptautiska mākslinieku komanda no Šveices, Vācijas un Latvijas, radot divas viencēliena kameroperas – drāmu un komēdiju - par tēmu „Sieviete un karš”.

Iestudējuma iedvesmas avots ir Aristofāna luga „Līsistrate” (411.g.p.m.ē.), kas ir stāsts par dzīvesgudru un spēcīgu sievieti, kura spēj mainīt pasauli un pārtraukt karu, panākot miera izlīgumu nevardarbīgām metodēm.

Vienā vakarā tiks izrādītas divas kameroperas – komēdija un drāma, kuru autori ir Eiropā pazīstamais džeza mūzikas komponists Kaspars Evalds (Kaspar Ewald, Šveice) sadarbībā ar latviešu režisori Zani Kreicbergu un latviešu pēdējo gadu labākās teātra mūzikas autors, Spēlmaņu nakts balvas 2012 ieguvējs, komponists Jēkabs Nīmanis sadarbībā ar libretisti Inesi Zanderi un režisori Kristīni Siris (Christine Cyris, Šveice).

Uzveduma radošā komanda var lepoties ar atzītiem māksliniekiem – to vidū ir solisti Kristīne Gailīte, Žanīna Hircela (Jeannine Hirzel, Šveice), Roberts Kollers (Robert Koller, Šveice), scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis, vokālā grupa „Putni”, vīru koris, kamerorķestris, diriģents Normunds Dreģis.

Pirmizrāde Rīgā, Latvijas Dzelzceļa muzejā 14. un 15.februārī plkst. 19.00, savukārt 16.februārī plkst.18.00 Liepājā, Liepājas teātrī, no 23. līdz 30.oktobrim izrādes tiks demonstrētas Bāzelē un Cīrihē (Šveicē).

Biļetes: Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – EUR 20, studentiem, pensionāriem – EUR 10.

Paralēli izrāžu iestudējumam Latvijas Okupācijas muzejā 29. janvārī plkst.18.00 un Kara muzejā 5.februārī plkst.18.00 notiks lekcijas un diskusijas par tēmu „Sieviete un karš” ar sabiedrībā pazīstamu lektoru piedalīšanos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV