Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ūmeo Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu atklās šonedēļ

Easyget.lv, 30.01.2014. 08:46

Ūmeo, otra 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta, nedēļas nogalē no 31.janvāra līdz 1.februārim, atklās savu Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu.
Ūmeo Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu atklās šonedēļ

Ūmeo ir salīdzinoši jauna un neliela pilsēta Zviedrijas ziemeļos ar vairāk nekā 75 000 iedzīvotāju, kura galvenokārt atpazīstama saistībā ar universitāti, kas ir viena no lielākajām Zviedrijā. Ūmeo 2014 programmā tiek akcentēti sociālie projekti ar vietējo iedzīvotāju un mākslinieku iesaisti un sāmu kultūras popularizēšanu. Sāmiem Ūmeo 2014 programmā un arī atklāšanas norisēs ir atvēlēta centrālā loma.

1.februārī galvenais notikums būs īpaša atklāšanas ceremonija Burning Snow, kurā mūsdienu tehnoloģiju iespējas papildinās dabas materiālu izmantošana. Triju dienu džeza minifestivālā uzstāsies arī latviešu grupa Framest.

Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu Ūmeo 2014 gada atklāšanas pasākumos pārstāvēs Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle un programmas vadītāja Aiva Rozenberga.

Visa gada programma sadalīta astoņās daļās kā astoņi sāmu gadalaiki. Katru ievadīs īpaša gadalaika atklāšanas ceremonija. Papildus kultūras programmai Ūmeo Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu izmanto, lai uzlabotu pilsētvidi.

Jau šobrīd Rīgai ar Ūmeo izveidojusies veiksmīga sadarbība. Latvijā un Zviedrijā izdota Eiropas kultūras galvaspilsētu pastmarka, septembrī Ūmeo norisināsies Latvijas Survival Kit satelītfestivāls. Latvijas dzejnieki ir piedalījušies Ūmeo dzejas dienās, noritējušas un norisināsies Latvijas muzeju izstādes Zviedrijā un Zviedrijas izstādes Latvijā. Rīga 2014 programma prezentēta gan Stokholmā, gan Ūmeo.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV