Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Bērnus iepazīstinās ar bruņinieku ikdienu

Easyget.lv, 31.01.2014. 14:22

8. februārī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes ar bērniem aicina uz nodarbību „Stāsti par bruņiniekiem”

Turpinot cikla „Muzejs ģimenei” pasākumu organizēšanu, 8. februārī LNVM nodaļā „Dauderi” notiks izglītojoša un izklaidējoša nodarbība bērniem un viņu vecākiem "Stāsti par bruņiniekiem". Sākums plkst. 12.00, aptuvenais norises laiks – līdz plkst. 14.00.

Muzeja speciālisti bērniem stāstīs par viduslaiku bruņinieku audzināšanu un sadzīvi, morāli un dzīvesveidu, cita starpā detalizētāk aplūkos dažādu laikmetu bruņas un ieročus, to pielietošanas iemeslus. Plašāka informācija tiks sniegta par Livonijas ordeņa bruņiniekiem, jo tie vistiešākajā veidā bija saistīti ar Latvijas teritoriju, Rīgu un Rīgas pili. Stāstījumu papildinās muzeja krājuma priekšmetu un atdarinājumu demonstrēšana.
Arī bērniem pašiem būs iespēja paturēt rokās bruņinieku bruņas un ieročus, novērtēt viduslaiku bruņinieku fiziskās spējas. Jauniegūtās zināšanas mazie varēs pielietot, aizpildot darba lapas ar āķīgiem jautājumiem.

Noslēgumā visi dalībnieki (arī pieaugušie), ja vēlēsies, varēs iesaistīties teatralizētā uzvedumā, kurā darbosies topošais bruņinieks, karalis, karaliene, karaļa padomdevējs, pirmais bruņinieks, pirmā bruņinieka ieroču nesējs, otrais, trešais, ceturtais bruņinieks un viņu ieroču nesēji, krustneši, tirgotājs, galma dāmas, princeses utt. Lomas tiks izlozētas. Dalībnieki pārģērbsies stilizētos kostīmos, tad notiks jaunā bruņinieka iesvētīšana, simboliski ievērojot šīs nozīmīgās ceremonijas tradīcijas - "nakts sardzi baznīcā", tikšanos ar karali, zvēresta nolasīšanu un zobena simbolisko sitienu pa plecu. No karalienes jaunais bruņinieks saņems seniem ģerboņiem rotātu diplomu, kas apliecinās viņa jauno statusu.

Vecāki norises laikā aicināti fotogrāfēt un uzņemt video.

Maksa par līdzdalību cikla „Muzejs ģimenei” pasākumā 3,56 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV