Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Ģimenes diena Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Easyget.lv, 06.02.2014. 16:24

Svētdien, 9. Februārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Ģimenes dienā „Kam ticēja rīdzinieki” apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, izzināt, kā arī radoši darboties. 
Ģimenes diena Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Teikas, leģendas, notikumu un ikdienas dzīves apraksti par Rīgu un rīdziniekiem vēsturiskās atmiņas paletē ir vērtību skalas virsotnē. Dzīvesveids vienmēr ir bijis saistīts ar laikmetu, tradīcijām, pasaules redzējumu, ideāliem, ticību. Arī viduslaiku rīdzinieku dzīvē īpaša vieta bija atvēlēta pielūgsmei, sadzīviskiem rituāliem. Muzeja Ģimenes dienas apmeklētājiem būs iespēja ielūkoties aiz šī vēsturisko faktu un leģendu priekškara.

Pulksten 12.00; 13.00; 14.00; 15.00; 16.00 uz ekskursiju „Kam ticēja rīdzinieki. Rīgas Lielais Kristaps, bruņinieks Rolands un citi viduslaiku Rīgā populārie tēli un svētie. Dažādas leģendas un teikas par seno Rīgu” lielus un mazus apmeklētājus aicinās muzeja gids, vēsturnieks Vidvuds Bormanis.

Radošajā darbnīcā bērniem (no 11.30 - 16.30) būs daudzveidīgas jaunrades iespējas - zīmēt un krāsot Rīgā populāros svētos un leģendāros tēlus, kā arī būvēt seno Rīgu.

„Ar ticību vien neko daudz sasniegt nevar, bet bez ticības pilnīgi neko nav iespējams sasniegt,” atzinis kāds gudrs vīrs.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42 (LVL 1,00); LR pensionāriem, skolēniem EUR 0,71 (LVL 0,50).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV