Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Andrejs Ģērmanis un Olita Gulbe-Ģērmane atklās kopizstādi

Easyget.lv, 13.02.2014. 09:15

No 19. februāra privātajā vidusskolā “Patnis” būs skatāma Andreja Ģērmaņa un Olitas Gulbes-Ģērmanes darbu izstāde „Mirkļi“. Izstāde būs atvērta līdz 1. aprīlim.

Gleznotājs, grafiķis un mākslas zinātnieks Andrejs Ģērmanis pazīstams kā sadzīves žanra, portretu, ainavu un kluso dabu meistars, kas īpašu lomu piešķir gleznojumiem dabā. Būtiska mākslinieka rokraksta pazīme ir vieglums, impulsivitāte un ekspansīvs triepiens. Pēdējos 16 gadus viņa mākslas darbi tapuši galvenokārt abu mākslinieku dzīvesvietā - Bigauņciemā. 

Iedvesmojoties no piekrastes gleznieciskā ainavas, kurā netrūkst ne lauku puķu, ne smilšaina krasta, top mākslinieces Olitas Gulbes-Ģērmanes klusās dabas un ainavas. Savā mākslā viņa vienmēr paturējusi prātā Mākslas akadēmijas profesora Eduarda Grūbes ceļavārdus: "Vajag gleznot to, ko tu redzi un jūti, nevis to, ko tu zini.”

Interesenti ir aicināti uz izstādes "Mirkļi" atklāšanu 19. februārī plkst. 15.00 privātajā vidusskolā “Patnis” (K. Valdemāra iela 8 - 307), kuras laikā būs iespēja tikties ar māksliniekiem Andreju Ģērmani un Olitu Gulbi-Ģērmani.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV