Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīga 2014 un Rīgas Bebrs aicina uz jautru ziemošanos

Easyget.lv, 14.02.2014. 15:52

Sestdien, 15.februārī, Rīgas Bebrs, kurš pagājušajā gadā ieguva Rīgas simbola titulu, aicina ikvienu rīdzinieku un Rīgas viesi uz gadskārtējo ziemošanos festivālā „Rīgas Ziemošanās 2014”.
Rīga 2014 un Rīgas Bebrs aicina uz jautru ziemošanos

Pasākums notiks Esplanādē no plkst. 17.00 līdz plkst. 22.00. Pasākumā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar rakstnieka Sergeja Timofejeva un mākslinieka Reiņa Pētersona neparastajiem „Rīgas stāstiem”, kas veltīti Rīgas simboliem - Rīgas kanāla Bebram, Melnajam kaķim, Lielajam Kristapam, Pētergailim un Skursteņslauķiem.

Uz „Rīgas Ziemošanās” skatuves uzstāsies grupas „Carnival Youth”, „Oranžās brīvdienas”, „Gapoljeri”, „Pulsa efekts”, kā arī Goran Gora. Koncertprogrammas noslēgumā uzstāsies grupa „Bermudu divstūris”, kuras dziesmu Rīgas Bebrs izvēlējies par „Rīgas Ziemošanās 2014” himnu. Apmeklētāji varēs piedalīties dažādās ziemošanās aktivitātēs, saņemt Rīgas ziemošanās sniegpārslas, kā arī ieteikt jaunus Rīgas simbolus nākamajiem „Rīgas stāstiem”.

Sergejs Timofejevs, Rīgas stāstu autors saka: „Katrai sevi cienošai lielpilsētai ir savi simboli, kas zināmi tuvu un tālu. Kurš nav dzirdējis par Eifeļa torni Parīzē, Brīvības statuju Ņujorkā, čurājošo puisīti Briselē vai nāriņu Kopenhāgenā? Arī Rīgai ir savi simboli, ko rīdzinieki sauc par „savējiem”. Šogad mēs centāmies šiem tēliem piešķirt raksturu, atdzīvināt viņus un padarīt par draugiem. Un, kur ir draudzība, ir arī stāsti un piedzīvojumi. Un, protams, viss notiek Rīgā – vienlaikus pasakainā un reālā – tādā, kāda tā patiesībā arī ir!”

„Rīgas stāsti” piektdien, 14.februārī, ir publicēti laikrakstā „Diena” un kultūras portālā www.riga2014.org.

Rīga 2014 galvenais atbalstītājs un tehnoloģiskais partneris Lattelecom pasākuma apmeklētājiem sagādājis papildinātās realitātes brīnumu – izmantojot, viedtālruņus vai planšetdatorus ikviens varēs saņemt virtuālu sveicienu no Rīgas tēliem – bebra un baznīcas gaiļa, kuri atdzīvosies iekārtu ekrānos.

Festivāls „Rīgas Ziemošanās 2014” ir iekļauts Rīga 2014 programmas tematiskajā līnijā „Rīgas karnevāls” un notiek jau otro reizi. Tas ir jautrs, urbāns ziemas karnevāls ar koncertu, dejām, aktivitātēm, darbnīcām, stāstu lasījumiem un ziemas baudīšanu pilsētā. Pirmais ziemošanās festivāls notika 2013. gada 16.februārī, Bastejkalnā, piesaistot vairāk nekā divus tūkstošus ziemas prieku cienītājus. Ziemošanās viesus Bastejkalnā sagaidīja dažādas aktivitātes, tostarp iespēja iegūt piemiņas foto no pasākuma, klausīties dzejas un stāstu lasījumos vai uzmeistarot masku.

„Rīgas Ziemošanās 2014” pēc Rīgas Bebra pavēles organizē "Ideju Institūts" un "UNTITLED productions”.

Rīgas bebra deja:

Sīkāka informācija par visiem pasākumiem pieejama kultūras portālā www.riga2014.org

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV