Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Agija Sūnas mākslas galerijā atklāta stikla mākslas izstāde “Lux”

Easyget.lv, 19.02.2014. 16:13

Agija Sūnas mākslas galerijā, Kalēju ielā 9/11, no 19. februāra apskatāma Margaritas Budzes un Ramonas Pēkšenas darbu izstāde „LUX“, informē galerijas vadītāja A.Sūna.

Izstādes nosaukums „Lux“ tapa pārdomās un sarunās par to, kas ir ikdiena un māksla. Izstādē eksponētie darbi īstenoti, abām autorēm strādājot ar stiklu un spoguļstiklu. Izstādes pamatdoma – darbi atdzīvojas, un tiem ir nepieciešama gaisma. Gaisma un māksla ir ikdienas laimes sastāvdaļa, pārliecinātas mākslinieces.

Stikla māksliniece Ramona Pēkšena savas radošās domas realizē mozaikas tehnikā veidotos darbos. Mākslinieces skaistuma izpratnē vienmēr ir vieta greznībai. Strādājot mozaikas tehnikā, teksti, kurus māksliniece izmanto, ir par garīgām vērtībām. Darbi ir veidoti ar cieņu un grezni, stiklu papildinot ar sudrabotu vai zeltītu pārklājumu, lai veidotos pietātes un daiļuma sajūtas.

Dizaineres Margaritas Budzes attieksme pret spoguli kā materiālu ir duāla. No vienas puses, tas ir sadzīves priekšmets, no otras - sudrabots un mirdzošs materiāls. Respektējot materiāla skaistumu, tiek izmantots vienīgi spoguļstikls, bez citām detaļām un materiāliem. Darbi vienlaicīgi ir dekoratīvi un lakoniski, atbilstoši mūsdienu interjera ievirzēm. Margarita Budze ir interjera māksliniece, bet šoreiz dizainiskus ikdienas sadzīves priekšmetus – spoguļus – īstenojusi, izmantojot dažādu spoguļstiklu materialitāti un formu proporcijas.

Izstāde galerijā Vecrīgā skatāma līdz 2.martam.

Sīkāka informācija: www.galerijaasuna.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV