Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” šovasar notiks Latvijā

Easyget.lv, 20.02.2014. 10:37

17. Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” notiks no 27. līdz 29.jūnijam Daugavpilī.

Baltijas studentu Dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” tradīcija sākās 1956.gadā Tartu, un kopš tā laika pārmaiņus kādā no Baltijas valstīm notikuši jau 16 reizes. Iepriekšējie svētki 2011.gadā notika Viļņā, Lietuvā.

17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” sagatavošanas procesā iesaistīti gandrīz 3500 dažādu māksliniecisko kolektīvu dalībnieki un vadītāji Latvijā. Pasākumā piedalīsies Baltijas valstu augstāko izglītības iestāžu studentu kolektīvi – kori, tautas deju kolektīvi, pūtēju orķestri, simfoniskie orķestri, folkloras grupas, studentu teātru kolektīvi u.c..

Kā svētku rīkotājs ir noteikts Valsts izglītības satura centrs, kam ir ilggadēja pieredze Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizēšanā. Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrei paredzēts līdz 1.aprīlim izveidot svētku rīcības komiteju. Svētku rīcības komitejas sastāvā tiks iekļauti Izglītības un zinātnes ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Veselības ministrijas, Daugavpils pašvaldības un citu institūciju pārstāvji.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV