Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijā viesosies krievu rakstniece Marina Stepnova

Easyget.lv, 20.02.2014. 11:40

Pavasara sākumā ikgadējās grāmatu izstādes ietvaros Latvijā ciemosies Marina Stepnova, viena no šībrīža populārākajām krievu rakstniecēm.

“Vairāk par visu es baidos no vientulības, vecuma un nabadzības,” atzīst Marina Stepnova, izcilā mūsdienu krievu rakstniece, romānu “Ķirurgs” un “Lazara sievietes” autore. Pati sevi par rakstnieci Stepnova gan nesauc – divi jau izdotie un plašu atzinību guvušie romāni par to vēl neliecinot. Tiesa, neraugoties uz šo pieticību, Stepnovas vārds nu jau labi pazīstams arī ārpus Krievijas robežām.

Marina Stepnova dzimusi Jefremovā, Tulas apgabalā. Beigusi M. Gorkija Pasaules literatūras institūtu Maskavā. Pašlaik Stepnova strādā par redaktori glancētā vīriešu žurnālā, tomēr atrod laiku arī tulkošanai no rumāņu valodas un raksta savu trešo romānu “Litopedions”.

Lai gan rakstīšanas process ir mokošs un grūts darbs, Marina Stepnova to sauc par savu atbildību, Dieva dotu talantu, no kura nav iespējams aizbēgt. Īpaša ir Stepnovas attieksme pret darbu, to autore raksturo kā protestantisku. Citiem vārdiem – kā liela daļa ekspadomju cilvēku, arī Stepnova starp dzīvi un darbu liek vienādības zīmi, uzsverot tā eksistenciālo jēgu.

Daudzslāņaino, Krievijā un citur pasaulē atzinību guvušo romānu “Lazara sievietes” autore sauc par mīlestības romānu. Viņai ir svarīgs ne vien kritiķu un literatūras zinātāju vērtējums, bet arī lasītāju domas. Romāna rakstīšana ir bijusi ļoti laikietilpīga – tā kā darbība caurvij visu divdesmitā gadsimta vēsturi, Marina Stepnova ar lielu interesi un prieku pētījusi kaudzēm memuāru, dokumentu un dienasgrāmatu un radījusi savu versiju par izcila krievu zinātnieka dzīvi un sarežģītajām attiecībām ar sievietēm.

No 1. līdz 3. martam Marina Stepnova viesosies Rīgā, un lasītājiem būs iespēja viņu satikt:

1. martā plkst. 15.00 Ķīpsalā, Baltijas grāmatu svētku kultūras programmas ietvaros.
Plkst. 18:00 grāmatnīcā „Poļaris” t/c Domina.
2. martā plkst. 15:00 autorgrāfu pusstunda konceptveikalā „Jānis Roze” t/c Spice.

Atgādinām, ka Marinas Stepnovas romānu “Lazara sievietes” latviešu valodā “Jāņa Rozes apgāds” laida klajā pagājušā gada nogalē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV