Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Bukmeikeri: Nominācijā Labākā filma Oskaru iegūs „12 gadi verdzībā”

Easyget.lv, 24.02.2014. 13:29

Režisora Stīva Makvīna filma „12 gadi verdzībā” visdrīzāk iegūs Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā gada labākā kinolente, prognozē Optibet bukmeikeri. Kā nākamā nominācijas favorīte tiek nosaukta Alfonso Kuarona filma „Gravitāte”.

Filmas „12 gadi verdzībā”, kuras iespēju tikt pie Oskara bukmeikeri vērtē ar 65% varbūtību, pamatā ir patiess stāsts - paverdzināta cilvēka cīņa par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps (Čūitels Edžiofors) ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādu dienu vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē filmas varonim nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par cieņu un godu. „12 gadi verdzībā” nominēta arī citās kategorijās: „Labākais aktieris" (Čūitels Edžiofors), „Labākais otrā plāna aktieris" (Maikls Fasbenders), „Labākā otrā plāna aktrise" (Lupita Njongo). Lai gan Oskaru nominācijas filmai ir daudzās kategorijās, tomēr pārliecinošākās izredzes saņemt balvu ir „Labākās filmas” un „Labākās otrā plāna aktrises” (kenijiešu aktrise Lupita Njongo) nominācijās.

Kā gada Labākās filmas ir nominētas arī Alfonso Kuarona filma „Gravitāte” (16 %), Deivida Ovena Rasela „Amerikāņu afēra” (7 %), Žana Marka Valē „Dalasas pircēju klubs” (5 %),“Volstrītas vilks” (3 %) un vēl četras kinolentes („Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā”, “Viņa”, “Nebraska”, un “Philomena”), kuru izredzes saņemt Oskaru šajā kategorijā ir zemākas par 1%.

Alfonso Kuarona filma „Gravitāte” pat kopsummā nominēta pēc skaita vairāk nominācijās kā „12 gadi verdzībā”, tomēr nominācijā gada Labākā filma, drīzāk piekāpsies tieši filmai par verdzības nastu. Otro pēc svara nozīmīgāko nomināciju – Labākais režisors ar diezgan pārliecinošu varbūtību (80 %) saņems tieši „Gravitātes” autors Alfonso Kuarons. Vēl šajā nominācijā atrodams, protams, arī „12 gadi verdzībā” režisors Stīvs Makvīns ( 15 % varbūtība saņemt šo balvu), tikai ar 1 % varbūtību saņemt Oskaru kā labākais režisors nominēti arī Deivids Ovens Rasels par režiju filmai „Amerikāņu afēra” un Mārtins Skorsēze - „Volstrītas vilks”.

Labākās aktrises nominācijā ar ļoti pārliecinošu pārsvaru – 85 % Oskara balvu iegūs Keita Blanšeta par lomu Vudija Alena filmā „Zilais jasmīns” (Blue Jasmine). Šis aktrisei būs jau otrais Oskars, 2004.gadā viņa saņēma Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā Labākā otrā plāna aktrise par lomu filmā „Aviators”. Par titulu 2013.gada Labākā otrā plāna aktrise cīnās Lupita Njongo – 55 % (12 gadi verdzībā) un Dženifera Laurenca – 36 % (Amerikānu afēra).

Labākā aktiera un Labākā otrā plāna aktiera nominācijās visdrīzāk balvas saņems abi „Dalasas pircēju kluba” lomu atveidotāji: galvenā loma - Metjū Makonagijs (70 %) un otrā plāna loma - Džareds Leto (82 %). Vēl Labākā aktiera nominācijā balvu, iespējams, varētu saņemt arī Čivetels Ejiofors (17 % varbūtība saņemt balvu par lomu filmā „12 gadi verdzībā”) vai Leonardo di Kaprio (8 % - „Volstrītas vilks”). Kā otrā plāna aktieris vēl reāls kandidāts ir Maikls Fasbenders (9 %) par lomu filmā „12 gadi verdzībā”.

Amerikas Kinoakadēmijas balvas „Oskari” tiks sadalītas jau šajā nedēļas nogalē – 2. martā Losandželosā. Vai apbalvojumos būs daudz pārsteigumu? Un kura filma – „12 gadi verdzībā” vai „Gravitāte” saņems visvairāk Oskaru?

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV