Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Noslēdzas lasījumi “Teksts par tēmu”

Easyget.lv, 26.02.2014. 13:23

26. februārī plkst. 19:00 Dirty Deal Teatro notiks trešie un noslēdzošie dramaturgu lasījumi “Teksts par tēmu”.

Lasījumos “Teksts par tēmu” piedāvāto darbu sižeta izklāsts un pirmās piecas lapas seši dramaturgi būs radījuši, balstoties uz sešu režisoru piedāvātām tēmām. Lasījumos klāt esošs būs arī tajā vakarā izvēlēto tēmu režisori, tādējādi par lasījumu būtiskāko sastāvdaļu kļūst diskusija starp dramaturgu, režisoru, lasījumu moderatoru un klausītājiem par to, kā dramaturgs ir atklājis izvēlēto tēmu, kāpēc tā atklāta tieši tā, cik klausītājiem ir aktuāla režisora piedāvātā tēma, un vai dzirdētais teksts un tēma ir tik interesanta, lai to realizētu izrādē?

Lasījumi “Teksts par tēmu” tiecas veicināt sarunu starp režisoru, dramaturgu un skatītāju par to, ko katra no iesaistītajām pusēm grib redzēt teātri, kādā veidā un kāpēc? Tas ir mēģinājums par kolektīvu pieredzi padarīt ne tikai teātra skatīšanos, bet arī tā radīšanu. Tāpēc tiek aicināti visi, kas vēlas pieredzēt teātri ne tikai kā gatavu izrādi.

Lasījumu trešajā cēlienā piedalīsies dramaturgi Andris Kalnozols un Ivo Briedis, bet režisori – Valters Sīlis un Andrejs Jarovojs. Iepriekšējos divos “Teksts par tēmu” lasījumos piedalījušies dramaturgi Justīne Kļava, Matīss Gricmanis, Inga Gaile, Aiva Birbele un režisori Elmārs Seņkovs, Kristīne Vismane, Toms Auniņš, Mārtiņš Eihe.

Ieeja pasākumā bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV