Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas dzejas karte nokāpj pagrabā

Easyget.lv, 28.02.2014. 15:49

4. martā tiks atklāta projekta “Rīgas dzejas karte” izstāde, kas tiks atklāta. Bēgot no gada pirmajiem mēnešiem tik neierastajiem saules stariem, laicīgā māksla slēpsies pagrabā.

Projekta izstādēm, šķiet, raksturīgi ne vien iezīmēt sezonu maiņas, bet arī atrasties neparastās norises vietās. Iepriekš apdzīvots bijis privāts dzīvoklis, kāpņu telpa, viesnīcas vestibils, peldoša darbnīca un birojs. Šoreiz izstāde tiks piedāvāta pagraba telpās zem kultūrpreču mājas “NicePlace Mansards”, Rīgā, Kr.Barona ielā 21a. Izstādē būs apskatāmi vairāk nekā desmit multimediāli darbi, ko radījuši gan mākslinieki un dzejnieki no Latvijas, gan Jevgenija Pastora rezidences ietvaros piesaistītie ārvalstu mākslinieki, informē “Orbītas” sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Izstādes darbu autoru loks ir plašs un daudzveidīgs. Dzejniece Ērika Bērziņa piedāvās dokumentālo filmu, kas veltīta ikgadējā Dzejas dienu pasākuma „Ceļojums ar dzejniekiem” 10 gadu jubilejai. Muzikāli-poētisku darbu izstādē prezentēs dzejnieks Kārlis Vērdiņš un mūziķis Jānis Ozoliņš, savukārt, mākslinieks Kaspars Lielgalvis un dzejnieks Krišjānis Zeļģis būs sagatavojuši video darbu. Aleksandrs Zapoļs turpinās savu darbu sēriju par pilsētas centrālo ielu krustojumiem. Ārvalstu māksliniekus, bez diviem iepriekš minētajiem, pārstāvēs arī māksliniece Annija Deivija (Annie Davey) no Lielbritānijas. Vēl izstādē piedalīsies gleznotājs Arturs Bērziņš, māksliniece Nataša Vikuļina un citi.

Izstāde tiks atklāta 4.martā plkst. 19.00. Pasākumā uzstāsies etīžu teātris „Nerten”, kas demonstrēs īpaši Rīgas dzejas kartei sagatavotu darbu. Interesanti, ka zviedru mākslinieka Matiasa Kristersona (Mathias Kristersson) izstādei paredzētais darbs tiks radīts tieši atklāšanas pasākumā - publiskas performances ietvaros. Kopā ar vairākiem asistentiem atklāšanas pasākumā uzstāsies arī britu mākslinieks Deivids Konrojs (David Conroy).

Izstāde kultūrmājas „NicePlace Mansards” pagrabā būs apskatāma līdz 30.martam. Projekts „Rīgas dzejas karte” noslēgsies šogad ar digitālu Rīgas karti, kurā tiešsaistē tiks prezentēti visi projektam veidotie darbi.

Izstāde tiek īstenota Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumu programmas ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV